'Volgende iPhone is van aluminium'

De volgende iPhone wordt van aluminium. Dat beweert een Chinese krant. Omdat de iPhone in China wordt gemaakt, is het wellicht een iets betrouwbaarder gerucht dan de gemiddelde gok van Amerikaanse blogs over de toekomstige producten van Apple.

iPhone 5 aluminium mock-up

Het is niet de minste Chinese krant die het beweert: de Economic Daily News. Die krant heeft een wisselende geschiedenis met dit soort geruchten. Soms zijn ze waar, soms niet. Het blijft afwachten.

De Economic Daily News meldt in ieder geval op gezag van bronnen in toeleveringsbedrijven van Apple dat de iPhone 5, die waarschijnlijk ergens in juni of juli dit jaar uitkomt, de glazen achterkant inlevert voor eentje van aluminium. Eigenlijk net als de allereerste iPhone die ook een achterkant van deels aluminium had.

De redenen die de krant aanvoert voor Apple om de glazen achterkant in te wisselen, zijn het gewicht van het glas (zwaarder dan aluminium), en de kwetsbaarheid voor krassen en breuken die met aluminium minder zou zijn. Ook voert de Chinese krant als oorzaak voor de wijziging de grote moeilijkheden aan die Apple ondervond bij het uitbrengen van een witgeverfde variant van de iPhone.

Een tweede grote wijziging, behalve het materiaal van de achterkant, is volgens de Economic Daily News de antenne. Die zit nu aan de buitenkant rondom het toestel, wat bij vasthouden (als je belt, dus) een aanzienlijke kwaliteitsvermindering van de telefoonverbinding geeft. De antenne zou in de ‘5’ weer naar de binnenkant van de telefoon verdwijnen. Zodat de zogeheten ‘death grip’ verdwijnt en er geen tweede ‘antennagate’ ontstaat.

Alle opgesomde redenen en oorzaken klinken plausibel genoeg, maar het blijft volledig afwachten wat ervan waar is. Eerder circuleerden al verhalen over een groter 4 inch scherm (terwijl die van iPhone 4 juist iets kleiner is geworden) en de krant houdt zijn bronnen geheim.

Op basis van de Chinese geruchten heeft een Japanse site inmiddels een mock-up gemaakt van hoe zij denken dat de toekomstige iPhone eruit ziet. Die staat bij dit artikel.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Nokia 9 benchmarktest

‘Nokia 9 benchmarktest: high-end smartphone verslaat Samsung Galaxy S8’ lees verder

Apple iphone 8

‘Apple iPhone 8 voor het eerst in het wild gespot’ lees verder

iPhone 9 iPhone 10

‘Eerste details iPhone 9 en iPhone 10 opgedoken’ lees verder

Samsung Galaxy J5 (2017)

Officiële foto’s Samsung Galaxy J5 (2017) en Galaxy J7 (2017) gelekt lees verder

Carl Pei OnePlus 5

OnePlus CEO bevestigt: OnePlus 5 heeft headphone jack lees verder

Samsung Galaxy S8 Active

‘Zo ziet de extra stevige Samsung Galaxy S8 Active eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters