'Volgende iPhone is van aluminium'

De volgende iPhone wordt van aluminium. Dat beweert een Chinese krant. Omdat de iPhone in China wordt gemaakt, is het wellicht een iets betrouwbaarder gerucht dan de gemiddelde gok van Amerikaanse blogs over de toekomstige producten van Apple.

iPhone 5 aluminium mock-up

Het is niet de minste Chinese krant die het beweert: de Economic Daily News. Die krant heeft een wisselende geschiedenis met dit soort geruchten. Soms zijn ze waar, soms niet. Het blijft afwachten.

De Economic Daily News meldt in ieder geval op gezag van bronnen in toeleveringsbedrijven van Apple dat de iPhone 5, die waarschijnlijk ergens in juni of juli dit jaar uitkomt, de glazen achterkant inlevert voor eentje van aluminium. Eigenlijk net als de allereerste iPhone die ook een achterkant van deels aluminium had.

De redenen die de krant aanvoert voor Apple om de glazen achterkant in te wisselen, zijn het gewicht van het glas (zwaarder dan aluminium), en de kwetsbaarheid voor krassen en breuken die met aluminium minder zou zijn. Ook voert de Chinese krant als oorzaak voor de wijziging de grote moeilijkheden aan die Apple ondervond bij het uitbrengen van een witgeverfde variant van de iPhone.

Een tweede grote wijziging, behalve het materiaal van de achterkant, is volgens de Economic Daily News de antenne. Die zit nu aan de buitenkant rondom het toestel, wat bij vasthouden (als je belt, dus) een aanzienlijke kwaliteitsvermindering van de telefoonverbinding geeft. De antenne zou in de ‘5’ weer naar de binnenkant van de telefoon verdwijnen. Zodat de zogeheten ‘death grip’ verdwijnt en er geen tweede ‘antennagate’ ontstaat.

Alle opgesomde redenen en oorzaken klinken plausibel genoeg, maar het blijft volledig afwachten wat ervan waar is. Eerder circuleerden al verhalen over een groter 4 inch scherm (terwijl die van iPhone 4 juist iets kleiner is geworden) en de krant houdt zijn bronnen geheim.

Op basis van de Chinese geruchten heeft een Japanse site inmiddels een mock-up gemaakt van hoe zij denken dat de toekomstige iPhone eruit ziet. Die staat bij dit artikel.

Bron: Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC U11 Plus

Specificaties en foto’s HTC U11 Plus gelekt: complete smartphone lees verder

Apple iPhone X Hotwonder Hatwav Symbol S3

Deze iPhone X kloon draait op Android: leve China? lees verder

Apple iPhone X pre-order

Zoveel iPhone X exemplaren heeft Apple beschikbaar bij pre-order lees verder

Bekende leaker lekt specificaties en logo’s Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone 8

Verkopen iPhone 8 vallen zwaar tegen door onverwachte tegenstander lees verder

iPhone X

Zo krijg je het uiterlijk van iOS 11 en iPhone X op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters