'Volgende iPhone komt met dezelfde 8-megapixelcamera als in de 5S'

De volgende iPhone krijgt precies dezelfde camerasensor als die in de huidige iPhone 5S. Een 8-megapixelcamera dus, net als nu.

Apple iPhone 5 camera

Een en ander is afkomstig uit de eeuwig draaiende geruchtenmachine over Apple’s volgende mobiele product. Het is dus allerminst zeker of het zo is, en het nieuws moet met de nodige korrels zout worden genuttigd.

Het gerucht heeft er alvast wel toe geleid dat de waarde van aandelen van camera-componentenfabriek Largan Precision flink zijn gedaald. Het nieuws dat Apple voor de iPhone 6 kiest voor dezelfde, inmiddels tamelijk goedkope 8-megapixelcamera en niet voor een duurdere, modernere 16-megapixelcamera, heeft de waarde van de aandelen onderuit gehaald.

Apple heeft daarnaast ook nogal wat uit te leggen straks, als het zo blijkt te zijn. Want alle concurrenten komen allang met superhones met 16-megapixelcamera’s op de markt, en soms nog meer. Het wordt lastig om consumenten ervan te overtuigen dat het Apple draait om de onderliggende performance van de camera, die met de juiste aansturing beter kan uitvallen met een 8-megapixelcamera dan een 16-megapixelcamera die slechter wordt aangestuurd door de software in het toestel. Ook de lens kan nogal wat verschil uitmaken voor de kwaliteit van foto’s.

Bron: Cellular News

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters