'Volgende iPhone komt met dezelfde 8-megapixelcamera als in de 5S'

De volgende iPhone krijgt precies dezelfde camerasensor als die in de huidige iPhone 5S. Een 8-megapixelcamera dus, net als nu.

Apple iPhone 5 camera

Een en ander is afkomstig uit de eeuwig draaiende geruchtenmachine over Apple’s volgende mobiele product. Het is dus allerminst zeker of het zo is, en het nieuws moet met de nodige korrels zout worden genuttigd.

Het gerucht heeft er alvast wel toe geleid dat de waarde van aandelen van camera-componentenfabriek Largan Precision flink zijn gedaald. Het nieuws dat Apple voor de iPhone 6 kiest voor dezelfde, inmiddels tamelijk goedkope 8-megapixelcamera en niet voor een duurdere, modernere 16-megapixelcamera, heeft de waarde van de aandelen onderuit gehaald.

Apple heeft daarnaast ook nogal wat uit te leggen straks, als het zo blijkt te zijn. Want alle concurrenten komen allang met superhones met 16-megapixelcamera’s op de markt, en soms nog meer. Het wordt lastig om consumenten ervan te overtuigen dat het Apple draait om de onderliggende performance van de camera, die met de juiste aansturing beter kan uitvallen met een 8-megapixelcamera dan een 16-megapixelcamera die slechter wordt aangestuurd door de software in het toestel. Ook de lens kan nogal wat verschil uitmaken voor de kwaliteit van foto’s.

Bron: Cellular News

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters