'Volgende iPhone komt met dezelfde 8-megapixelcamera als in de 5S'

De volgende iPhone krijgt precies dezelfde camerasensor als die in de huidige iPhone 5S. Een 8-megapixelcamera dus, net als nu.

Apple iPhone 5 camera

Een en ander is afkomstig uit de eeuwig draaiende geruchtenmachine over Apple’s volgende mobiele product. Het is dus allerminst zeker of het zo is, en het nieuws moet met de nodige korrels zout worden genuttigd.

Het gerucht heeft er alvast wel toe geleid dat de waarde van aandelen van camera-componentenfabriek Largan Precision flink zijn gedaald. Het nieuws dat Apple voor de iPhone 6 kiest voor dezelfde, inmiddels tamelijk goedkope 8-megapixelcamera en niet voor een duurdere, modernere 16-megapixelcamera, heeft de waarde van de aandelen onderuit gehaald.

Apple heeft daarnaast ook nogal wat uit te leggen straks, als het zo blijkt te zijn. Want alle concurrenten komen allang met superhones met 16-megapixelcamera’s op de markt, en soms nog meer. Het wordt lastig om consumenten ervan te overtuigen dat het Apple draait om de onderliggende performance van de camera, die met de juiste aansturing beter kan uitvallen met een 8-megapixelcamera dan een 16-megapixelcamera die slechter wordt aangestuurd door de software in het toestel. Ook de lens kan nogal wat verschil uitmaken voor de kwaliteit van foto’s.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Timboektoe -

  Apple zal er wel mee wegkomen. Alleen de tech mensen zullen dit opvallen.
  Het is niet zo dat de Lumia 1020 erg goed verkoopt. De massa kan het weinig schelen.

  1. Quasimodo -

   De kopende Apple-klant boeit het inderdaad niets zolang er maar een Apple logo opstaat. Apple heeft een geweldig marketing apparaat die de koper doet geloven dat de prijs gekoppeld is aan de kosten die Apple heeft om de iPhone te maken. Voor Apple gelden er 3 dingen boven alles: winst maken, winst maken en winst maken. En daar hoort innovatie voor een betere camera niet bij wanneer dat niet direct gekoppeld is aan winst.
   De techies hebben sowieso al een ander toestel in huis, die hebben hier al lang door heen geprikt.

  2. DannyD -

   Het zijn dezelfde massa's die nu zeggen dat 4 inch precies goed is en geen groter scherm nodig hebben. Dat is natuurlijk totdat Apple een 4,5 of 5 inch iPhone uitbrengt en dan is dat weer hun perfect formaat. Zij zullen nu ook zeggen dat ze niet meer willen of nodig hebben dan een 8 mp camera

   Je moet de klant niet vragen wat ze willen, maar hun vertellen wat ze nodig hebben! Vele volgen Apple als hun geloof en dan hoef je geen bewijs te hebben maar een geloof dat Apple the best money can buy in hun iPhone heeft gebracht.

   En hun marketingsmachine works like a charm, want ze geloven er heilig in!!

   1. Bas_vhn -

    Knap van ze he. Winstgevendheid is iets waar ieder bedrijf naar streeft, maar Apple heeft het inderdaad aardig in de vingers.

    On topic: Het is een gerucht. Dus eerst zien, dan geloven. Al is het een illusie om te denken dat meer megapixels automatisch gelijk staat aan betere foto's. Het aantal megapixels zegt alleen iets over de hoeveelheid pixels waaruit een foto is opgebouwd. 8 megapixels staat gelijk aan 8 miljoen pixels, er is geen enkel scherm wat dat 1 op 1 kan laten zien. Ze zouden zich eens moeten richten op een betere en grotere sensor.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters