‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’

Hoewel de iPhone X net leverbaar is, regent het al geruchten over de volgende generatie. In maart komt Apple naar verluidt met een nieuwe iPhone SE, maar analist Ming-Chi Kuo heeft al nieuws over de opvolger van de iPhone X die in september van 2018 komt.

De analist zegt dat de iPhone in 2018 niet alleen ondersteuning voor gigabit 4G krijgt, maar er ook een optie komt voor het gebruik van twee simkaarten. Het zou de eerste keer zijn dat Apple een dual sim iPhone uitbrengt.

Gigabit 4G en betere ontvangst

Hoewel gigabit 4G steeds gangbaarder wordt, ondersteunt Apple dit nog niet. De iPhone kan 4G op vier frequenties ontvangen, maar om 1Gbit/s te halen, moet het toestel 4×4 MIMO ondersteunen. Dat wil zeggen dat met 4 antennes gezonden en ontvangen wordt. De iPhone beschikt niet over deze antennes en is daarom beperkt tot 800Mbit/s. Volgens Kuo krijgt de volgende iPhone deze antennes wel en gaan die ook zorgen voor een betere ontvangst op plaatsen met slechte dekking.

Apple iPhone X inbranden

Concurrerende telefoons zoals de Google Pixel 2 en Samsung Galaxy Note 8 beschikken al over deze antennes, maar Apple heeft waarschijnlijk bewust gewacht omdat de Intel-modems die in de iPhone worden gebruikt nog geen gigabit 4G ondersteunen. Onlangs bleek al dat de volgende generatie 4G-chips van Intel daar wel klaar voor is.

Twee simkaarten tegelijk gebruiken

Een iPhone met ondersteuning voor twee simkaarten zou compleet nieuw zijn. Hoewel deze technologie al lang bestaat, heeft de iPhone nog nooit dual sim ondersteund. Volgens de analist gaat Apple in 2018 minimaal één iPhone dual standby-technologie uitrusten. Dat wil zeggen dat twee simkaarten tegelijk gebruikt kunnen worden en je niet hoef te kiezen welke sim actief is. Handig voor iedereen die bijvoorbeeld privé en zakelijk op dezelfde telefoon bereikbaar wil zijn. Of de iPhone een tweede simkaartslot krijgt, of de tweede sim een e-sim wordt is nog onduidelijk.

iPhone X

Kuo staat bekend als analist met goede bronnen binnen Apple’s leveranciersketen. Hij heeft daarom vaak redelijk vroeg betrouwbare informatie. Vorige week zei hij dat we in september van 2018 drie nieuwe iPhones kunnen verwachten. Naast de opvolger van de iPhone X zou er ook een iPhone X Plus komen, en daarnaast nog een ‘traditionele’ iPhone met LCD-scherm.
Dit artikel verscheen als eerste op Onemorething.nl.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters