Volgende versie Android heet Kitkat

Volgende versie Android heet Kitkat kitkat

Google noemt zijn Androidversies altijd naar iets zoets en lekkers, en in alfabetische volgorde. De afgelopen jaren zagen we Cupkace, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Ice Cream Sandwich en laatstelijk Jelly Bean langskomen. Die laatste versie is er zelfs in drie ‘smaken’: 4.1, 4.2 en 4.3. Versie 4.4 zal dus Android Kitkat genoemd worden.

Dat het versie 4.4 wordt, en niet versie 5.0, werd onbedoeld onthuld door Google. Het zal dus waarschijnlijk een minder grote update worden dan voorheen gedacht. De keuze voor een andere zoete snack is volgens Google puur ingegeven door de bekendheid van Kitkat. Het chocoladereepje van Nestlé ligt goed in het gehoor.

Nestlé en Google hebben afgesproken dat geen van beide bedrijven iets aan de ander betaalt voor het gebruik van de naam. Android staat inmiddels op een miljard smartphones en tablets, en het zal voor Nestlé waarschijnlijk een goede reclame zijn als straks honderden miljoenen Androidtelefoons op ‘Kitkat’ lopen. Het reepje is bovendien een favoriete snack van veel Androidontwikkelaars.

Inhoudelijk heeft Google weinig gemeld over de nieuwe Androidversie, behalve dat het een ‘verbazingwekkende Androidervaring voor iedereen’ wordt. Volgens de geruchtenmachine moet de nieuwe Androidversie niet alleen geschikt zijn voor smartphones en tablets, maar ook voor smartwatches, gaming-consoles en ook laptops.

Voor de gelegenheid heeft Kitkat een aantal repen beschikbaar gesteld in de vorm van het Androidrobotje. Die zal waarschijnlijk niet in de winkels komen te liggen.

Bron: The Verge

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters