Volledige review van de HTC HD2 komt online

Mobile-Review heeft haar volledige review gepubliceerd van de HTC HD2. De reviewer is optimistisch gestemd over het toestel maar noemt het wel een niche-product aangezien hij bijzonder groot is.

HTC HD2

Mobile-Review heeft haar eerste verkorte review online gezet van de nieuwe HD2 die afgelopen week geïntroduceerd werd. De review is niet al te lang zoals we dat voorheen wel gewend waren van de site maar desalniettemin weet de reviewer wederom een paar indrukwekkende plaatjes neer te zetten van het toestel. De reviewer is erg te spreken over de processor en het beeldscherm dat volgens hem scherp en levendig is. De kleuren komen prima eruit zetten en de snelheid van het toestel is bovengemiddeld te noemen. Wel is ook hij van mening dat het hier om een niche-product gaat aangezien het toestel simpelweg te groot is. Immers heeft alles een maximale afmeting en volgens de reviewer is die bij telefoon inmiddels wel behaald. Wel krijgt het toestel pluspunten omdat het erg plat is en netjes afgewerkt is.

Opvallend is dat de achterkant van het toestel zijn oplaadpunt mist zoals dat ook bij onze fotoshoot het geval was. Het achterklepje van de HD2 functioneert namelijk tevens als oplader en houder voor deskstand die erbij zit maar hiervoor dient wel een ander kapje op de achterkant geplaatst te zijn. De HTC HD2 zal eind deze maand in de winkels liggen voor net geen zeshonderd euro.

HTC HD2

 

HTC HD2

 

HTC HD2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Martin -

  Hoi allen, ik heb nu een HTC DiamondII, bevalt mij goed, de sporadische ongemakken van Windows laten mij koud. Een PDA biedt tenslotte veel functies en gemak! Maar het beeldscherm van de Diamond is mij net te klein, dus wil ik overstappen op de HD2. Ik lees alleen her en der enorm negatieve berichten over vastlopers, spontaan uitvallen etc etc. Ok, mijn Diamond loopt ook wel eens vast, maar als het eens per maand is overdrijf ik denk ik al. Kortom: is het waar van de HD2, of zijn het mensen die eigenlijk een IPhone willen hebben en daarom de HTC staan af te kraken? Wie helpt mij met nog wat wat gebruikservaringen? Alvast bedankt!

 2. john -

  allereerst heb ik de HDTC HD2 gekocht vanwege het grote scherm waarop ik foto's kan laten zien als een soort mobiel fotoalbum voor promotie doeleinden. daarnaast uiteraard een mooi design en telefoon. alleen het gebruik van diverse onderdelen valt mij in de praktijk vies tegen. ten eerste is het aanraak scherm best gevoelig. reageert soms al als je vinger al dicht in de buurt is van het scherm. het nummerieke toetsenbord voor bellen is goed te bedienen maar het qwerty bord is waardeloos. even niet goed op de letters en je pakt een letter die er naast zit. dan het SMSen. een ramp, ik krijg het nog steeds niet voor elkaar om een sms te versturen of te ontvangen. de ene keer wél en de andere keer weer niet. en áls het al is verstuurd kreeg ik bij mijn vorige mobiel een ontvanhstbevestiging en hier bij de HTC niet (uiteraard wél ingesteld). dan nog even over het bellen, mijn vorige toestel kon je net als een gewone telefoon iemand onderbreken als die aan het praten is. bij deze HTC kun je beter wachten tot iemand zijn mond houd want je kan er niet tussen door praten. geen tweeweg spreekverkeer mogelijk. nu ben ik geen internetter via de telefoon. ik heb hem puur gekocht voor bellen en de foto's. het maken van foto's is bij daglicht overweldigend mooi. terug kijkend op mijn zeer grote flat monitor is de 5. mp zéér scherp. maar het maken van foto's vindt ik onderdanig aan een telefoon. ik vindt het totaal plaatje erg tegenvallen en zodra ik hem voor een redelijk bedrag kan verkopen is hij weg!.

  geef mij maar een toestel van Nokia-Sony Ericsson of een ander bekend merk die zijn sporen in gebruikgemak en kwaliteit al heeft verdiend.

 3. jorgen -

  Hallo,

  Heb nu de hd2 een paar dagen in mijn bezit. :Y
  kan iemand mij uitleggen hoe ik het beste met internet om kan gaan, heb daar een beetje moeite mee.
  wat ik jammer vindt is dat er nog niet veel applicaties zijn voor htc. weet iemand daar iets over.

  Gr J.

 4. Raoul Vos -

  Goedenmiddag,

  Ik mag 21 december mijn abbonoment verlengen en ik overweef om deze telefoon te kopen. Op dit moment heb ik de HTC Tytn 2 en ben echt helemaal weg van het qwerty toetsenbord. Mijn vraag is: Hoe gaat het typen op het scherm, gaat dit vlekkeloos en zijn de toetsen niet te klein voor je vingers?

  Groetjes Raoul

  1. Dominick -

   Helemaal vlekkeloos is het natuurlijk nooit, maar het is wel het fijnste on-screen toetsenbord dat ik ooit gebruikt heb, mede vanwege het grote scherm dat natuurlijk ook resulteert in grote toesten 🙂

 5. Alexander Mulder -

  Volgend de site van PDAshop.nl is het toestel uit voorraad leverbaar ……. Ik heb de mijne op donderdagmiddag bij Belcompany in Enschede besteld en vrijdag was hij al binnen. Super strakke service!

 6. Rick -

  Alexander,

  Bedankt voor je reaktie. Je hebt mijn vraag meer dan voldoende beantwoord. Noou maar hopen dat het toestel de 11e in de winkels ligt.

  Gr Rick

   1. Rick -

    O,

    Ik was een tijdje geleden bij de phonehouse en die zouden mij bellen als het toestel bij hun in de winkel ligt. Beetje jammer….

    In ieder geval bedankt voor de boodchap.

    Gr Rick

   2. Dominick -

    Oh, misschien daar nog niet. Maar ik heb hem in ieder geval bij de Belcompany en verschillende online-winkels al gezien

 7. Alexander Mulder -

  Hallo Rick,

  De camerafunctie had ik nog niet gebruikt, maar heb ik vanmiddag op jouw verzoek een beetje mee zitten spelen. Het toestel heeft een 5 megapixel camera met flitser waar je ook video’s mee kunt opnemen. De maximale resolutie van deze camera bedraagt 2592 x 1944 pixels smalbeeld of 2592 x 1552 breedbeeld en worden gemaakt in het JPG-formaat.
  De camera heeft geen optische zoomfunctie. Het objectief van de HD2 is voorzien van een autofocus en maakt heel aardige foto's. De functie van de flitser is handig, maar alleen te gebruiken op zeer korte afstanden van het te fotograferen object.
  Video’s maak je in het MPEG-4 of H.263 (3GP) formaat met maximaal 640 x 480 pixels (VGA) en ruim 30 beeldjes per seconde.
  Handig is dat alle functies makkelijk vanaf het scherm te bedienen zijn.
  De kwaliteit van de foto's die ik overdag heb gemaakt zou ik met "voldoende" willen beoordelen, hetzelfde geldt voor de video’s. Zodra je echter de flitser moet gaan gebruiken neemt de kwaliteit beduidend af. Wil je kwalitatief echte goede foto's en video's, dan zit je nog altijd vast aan een aparte fotocamera of videocamera. Stel je niet al te veel eisen, kan kun je met deze HTC, net zoals met de overige toestellen die een 5 megapixel camera aan boord hebben, meestal redelijk uit de voeten. Het maken van foto's en video's is dan ook een bijfunctie en geen hoofdfunctie op dit soort apparaten. Al met al vind ik dat de HTC een dikke voldoende scoort op deze functionaliteit.

  Ik hoop hiermee je vraag te hebben beantwooord.

  Groet,
  Alexander

 8. Rick -

  Alexander,

  Kun je wat over de kwaliteit van de foto's en zelfgemaakte flimpjes vertellen? Wat zij de opties bij het maken van een foto?

  Gr Rick

 9. Alexander Mulder -

  Ik heb de HTC HD2 nu 24 uur in huis en ik moet zeggen dat het een verademing is. Wat een geweldig toestel. Lekker groot scherm meet 9,4 cm bij 5,2 cm (4,3 inch) dat ongelooflijk scherp is en in een platte behuizing zit. Het toestel is iets groter dan een I-phone en wellicht net iets te breeds dan dat je zou wensen, maar de functionaliteit van het toestel is ongeëvenaard. Alles is makkelijk en snel instelbaar en zelfs als je geen kenner bent heb je bijvoorbeeld je e-mail en Outlook synchronisatie snel geregeld. De rappe 1 GHz Snapdragon processor maakt dat het allemaal ook nog eens supervloeiend verloopt. Tekstinvoer via het scherm is wel even wennen vooral wanneer je zoals, altijd een palm of Blackberry met een qwerty toetsenbord gewend bent maar ik kan stellen dat het na 24 uur spelen met het apparaat, het me steeds beter afgaat. De batterij houdt het redelijk vol, een dag intensief spelen en de accu is nog niet leeg en dat lijkt me redelijk. Vooralsnog dus een zeer positieve indruk van deze HTC en beslist geen spijt!

 10. MicroUSB -

  Toestellen van HTC worden al zolang ik kan herinneren via microUSB geladen, op de Touch HD2 is gewoon een USB poort aanwezig en dat zal dan ook gewoon het oplaadpunt zijn :S

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters