VoLTE eind maart beschikbaar bij Tele2

Klanten van Tele2 kunnen vanaf eind maart gebruikmaken van VoLTE, bellen via een 4G-verbinding. De belkwaliteit hiervan ligt een stuk hoger dan ‘gewoon’ mobiel bellen.

Tele2 4G VOLTE

Dit laat de provider weten in een video. Hierin vertelt François Mairey, de netwerkdirecteur van Tele2, wat de plannen van de provider zijn met het nieuwe 4G-netwerk dat in Nederland is aangelegd. Ook vertelt hij de pluspunten van 4G van Tele2. Deze video vind je onderaan deze pagina. Hij zegt hierin onder andere dat bellen met 4G vanaf eind dit kwartaal in Nederland beschikbaar zal zijn. Waarschijnlijk doelt hij daarmee op de maand maart.

Het is de ambitie van de Zweedse provider om in Nederland een marktaandeel van 20 procent te halen, ongeveer 4.1 miljoen klanten. Tele2 ontwikkelt zijn nieuwe 4G-netwerk dus vol door, vooral om genoeg capaciteit te hebben. Eerder vandaag werd al bekend dat Tele2 misschien nog niet het beste netwerk heeft, maar dat de dekking van het 4G-netwerk nog maar grofweg een procentpunt achterblijft dan dat van KPN, Vodafone en T-Mobile.

4G-netwerk Tele2

Het 4G-netwerk van Tele2 heeft eind dit jaar volgens de provider landelijke dekking binnenshuis. Eerder moet je dus al via 4G kunnen bellen. Dit gaat in HD-kwaliteit met minder ruis. Je kunt elkaar dan dus beter verstaan.

VoLTE lijkt dit jaar een ‘biggie’ te worden, want ook KPN en Vodafone zijn druk bezig met de ontwikkeling van deze belvorm. Vodafone wil het eind van dit jaar beschikbaar hebben, inclusief bellen via wifi. Ondertussen wil KPN de snelheid van zijn 4G-netwerk verder opschroeven. Vandaag kwam ook een rapport uit over de 4G-kwaliteit in Nederland. Hieruit bleek dat het nieuwe 4G-netwerk van Tele2 niet veel meer achter loopt op die van de concurrentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters