Voor de derde keer onderzoek naar machtsmisbruik Apple

En weer dreigt er een strafrechtelijk onderzoek voor Apple. Het Amerikaanse ministerie van Justitie is een vooronderzoek gestart naar Apple en zijn positie in de distributiemarkt van online muziek.

iTunes

Apple heeft een marktaandeel van 69 procent in handen op de Amerikaanse online muziek markt. Op de gehele muziekmarkt in Amerika is dat een marktaandeel van 26,7 procent. Het onderzoek gaat over het feit dat Apple zijn positie als grote speler in de online muziekmarkt misbruikt.

In het Maart-nummer van Billboard magazine staat dat Amazon, een andere speler op de online muziek markt, muzieklabels heeft gevraagd om hun het exclusief recht te geven om bepaalde nummers eerder online te verkopen. In ruil daarvoor zou het bedrijf de platen labels promotie aanbieden in de vorm van “MP3 Daily Deal” op hun website.

Apple reageert hierop door de platenlabels een oproep te doen om niet samen te gaan werken met Amazon. Om hun oproep kracht bij te zetten dreigen ze met het intrekken van marketing support voor de nummers waarop ze Amazon het exclusief recht hebben gegeven om ze eerder te verkopen.

Woordvoerders van Apple en Amazon weigeren reacties te geven op het vooronderzoek; ook de adjunct-directeur van het ministerie van justitie weigert commentaar te geven.

Het is het derde lopende vooronderzoek naar mogelijk machtsmisbruik door Apple. Het eerste onderzoek gaat over de voorwaarden die Apple stelt aan ontwikkelaars van applicaties voor de iPhone. Dit vooronderzoek is gestart nadat Adobe een klacht had ingediend omdat flash niet werd toegelaten op het toestel. Ook loopt er een onderzoek naar de afspraken die Amerikaanse technologiebedrijven met elkaar hebben gemaakt over het niet werven van personeel in elkaars team. hiervan wordt niet alleen Apple verdacht maar ook Dell, Google en IBM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters