Zo voorkom je dat het scherm van de iPhone X inbrandt

Steeds meer smartphonemakers stappen over naar OLED displays, wat met verschillende voordelen komt. Helaas is er ook een nadeel. De schermen kunnen namelijk gaan inbranden. Eerder doken er al berichten op over ingebrande Pixel 2 XL displays, maar ook de iPhone X is uitgerust met een OLED scherm. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen, om inbranden zoveel mogelijk tegen te gaan.

Apple waarschuwt voor inbranden

De iPhone X is het eerste Apple toestel met een OLED display. Apple legt op een support pagina uit wat de voordelen zijn van het scherm, maar waarschuwt toch ook weer voor het inbranden. Het zou echter alleen in extremere gevallen gebeuren, wanneer beelden met hoog contrast langere tijd op je scherm staan.

Google Pixel 2 XL ingebrand
Een ingebrand scherm

Zo kun je het voorkomen

Apple geeft verder ook een paar tips om het inbranden te kunnen voorkomen. Zo wordt aangeraden om de auto-brightness features aan te zetten, zodat het toestel lekker zelf aan de gang kan gaan met de helderheid. Ook kun je de auto-lock feature aanpassen, zodat het scherm sneller uitgaat wanneer je niks met je toestel doet. Alle beetjes helpen tenslotte. Daarnaast komt er een “captain obvious” tip om niet lang hetzelfde beeld op het display te laten, wanneer de helderheid helemaal omhoog gekrikt is. Wat je zelf verder kunt doen is het kiezen van een wat meer donkere wallpaper en deze om de zoveel tijd weer te veranderen.

Of toch image retention

Als je bemerkt dat beelden als een soort geest op je scherm blijven hangen, zou het kunnen dat het nog niet om inbranden gaat maar om iets dat image retention heet. Waar inbranden eigenlijk wel permanent is, kan image retention nog verholpen worden. Wat je het beste kunt doen is gewoon je toestel een tijdje helemaal uitdoen en kijken of dit helpt. Dit is ook het advies dat veel tv experts geven aan mensen met hetzelfde probleem met OLED televisies. Als je toestel na dagen rust nog steeds vage beelden toont, zou het nog kunnen dat dit na een paar uur gebruik alsnog wegtrekt.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters