Zo voorkom je dat het scherm van de iPhone X inbrandt

Steeds meer smartphonemakers stappen over naar OLED displays, wat met verschillende voordelen komt. Helaas is er ook een nadeel. De schermen kunnen namelijk gaan inbranden. Eerder doken er al berichten op over ingebrande Pixel 2 XL displays, maar ook de iPhone X is uitgerust met een OLED scherm. Gelukkig zijn er dingen die je kunt doen, om inbranden zoveel mogelijk tegen te gaan.

Apple waarschuwt voor inbranden

De iPhone X is het eerste Apple toestel met een OLED display. Apple legt op een support pagina uit wat de voordelen zijn van het scherm, maar waarschuwt toch ook weer voor het inbranden. Het zou echter alleen in extremere gevallen gebeuren, wanneer beelden met hoog contrast langere tijd op je scherm staan.

Google Pixel 2 XL ingebrand
Een ingebrand scherm

Zo kun je het voorkomen

Apple geeft verder ook een paar tips om het inbranden te kunnen voorkomen. Zo wordt aangeraden om de auto-brightness features aan te zetten, zodat het toestel lekker zelf aan de gang kan gaan met de helderheid. Ook kun je de auto-lock feature aanpassen, zodat het scherm sneller uitgaat wanneer je niks met je toestel doet. Alle beetjes helpen tenslotte. Daarnaast komt er een “captain obvious” tip om niet lang hetzelfde beeld op het display te laten, wanneer de helderheid helemaal omhoog gekrikt is. Wat je zelf verder kunt doen is het kiezen van een wat meer donkere wallpaper en deze om de zoveel tijd weer te veranderen.

Of toch image retention

Als je bemerkt dat beelden als een soort geest op je scherm blijven hangen, zou het kunnen dat het nog niet om inbranden gaat maar om iets dat image retention heet. Waar inbranden eigenlijk wel permanent is, kan image retention nog verholpen worden. Wat je het beste kunt doen is gewoon je toestel een tijdje helemaal uitdoen en kijken of dit helpt. Dit is ook het advies dat veel tv experts geven aan mensen met hetzelfde probleem met OLED televisies. Als je toestel na dagen rust nog steeds vage beelden toont, zou het nog kunnen dat dit na een paar uur gebruik alsnog wegtrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Pim -

  Wat een problemen er tevoorschijn sinds de introduktie. De volgende punten zijn al het geval. Een groene balk aan de zijkant van het scherm, waarschijnlijk hardware probleem. Toestel kan niet tegen de kou en nu dit weer.

  1. Hotemetoot -

   Pim, dit is nog geen probleem. Dit is een probleem wat voor kan komen bij Oled en je zou de kans kunnen minimaliseren.
   Dat van de kou zal met een software update worden verholpen en de groene balk… daar is Apple mee bezig…

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters