Voorlopig geen iPad voor Europees Parlement

Het Europees Parlement zal niet voor vijf miljoen euro nieuwe iPad’s aanschaffen voor haar leden. Het gereserveerde bedrag is bedoeld voor de vernieuwing van mobiele communicatie, bereikbaarheid, mobiliteit en interoperabiliteit; de zogenaamde ‘Informatie en Communicatie Technologie Strategie’.

In ons artikel over dit onderwerp wordt de suggestie gewekt dat er voor vijf miljoen euro aan iPad’s worden gekocht voor de 736 parlementsleden, wat achteraf niet correct blijkt te zijn. De vertegenwoordiging van het EP in Nederland laat in een reactie onder het artikel weten, dat “het Bureau van het Parlement vijf miljoen euro begroot voor de vernieuwing van mobiele communicatie, bereikbaarheid, mobiliteit en interoperabiliteit; de zogenaamde ‘Informatie en Communicatie Technologie Strategie’. Hier zit bij inbegrepen een WiFi-internetverbinding in de Parlementsgebouwen, verbeterde toegang van parlementsleden tot het netwerk en de databases van de Instellingen, het ontwikkelen van veiligheidssystemen en de verdere toename van het gebruik van videoconferenties, waardoor het aantal dienstreizen kan afnemen.”

Dat het project ook voorziet in de mogelijke aanschaf van tablets voor de leden wordt bevestigd, maar een keus voor een bepaalde producent is nog lang niet gemaakt. Zelfs al hebben bepaalde personen voorkeuren, voor dit soort grote investeringen dient volgens Europese regelgeving eerst een aanbestedingsprocedure te worden gestart. Het voorstel zal aan het eind van het jaar door de leden van het EP gedebatteerd en vervolgens ter stemming gebracht worden, om eventueel daarna opgenomen te worden in de begroting voor 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters