Voormalig Apple ingenieur uit kritiek: ‘Apple is veranderd onder Tim Cook’

Tim Cook zorgde ervoor dat Apple een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld werd. Maar dat betekent niet dat je alles perfect doet. Een voormalig ingenieur van Apple deed in een interview een boekje open over de CEO.

Apple is saaier geworden

Voormalig Apple ingenieur Bob Burrough heeft voor zowel Steve Jobs als Tim Cook gewerkt. Volgens hem is sinds de komst van Tim Cook het bedrijf veranderd van dynamisch naar saai. Dit liet hij weten in een interview met CNBC. Zijn exacte woorden waren: ‘

“At Apple in 2007, organizationally it was the wild west. (…) I was hired under a particular manager, but for the first two years worked on projects that had virtually nothing to do with that manager’s core responsibility. That’s because the organization wasn’t the priority, the projects were the priority. It was the exact opposite of ‘not my job.’ It was ‘I’m here to solve whatever problems I can, irrespective of my role, my title, or to whom I report.’ It was wild. But it was also very rewarding, because everything you did had maximal impact on the product. (…) But today, the dynamic has clearly and distinctly changed, and Apple is much closer to his job at Palm,” aldus Bob Burrough. Het was dus echt een ongeorganiseerde structuur, waar alles om de projecten van het bedrijf draaide, los van je rol of titel. Tegenwoordig draait het volgens Burrough meer om de organisatie, waardoor het bedrijf niet meer dynamisch is.

Meer klachten

Silicon Valley entrepreneur Steve Blank vergeleek de management style van Tim Cook met die van Microsoft CEO Steve Ballmer. Steve Ballmer zorgde er misschien voor dat de sales verdrievoudigd werden, maar op het gebied van mobiele telefonie bleef hij achter. Hij verwacht dat als Apple zo door gaat, dat ook zij iets belangrijks mis lopen in de toekomst.

Wat vind jij van dit onderwerp? Laat het in een reactie weten.

Bronnen: Redmondpie en Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert -

    Dat wist toch iedereen al. Steve Jobs vervangen kan Tim Cook niet. Hij heeft niet de technische achtergrond of visie. Zijn rol voor Steve was logistiek. Daar moest alles goed georganiseerd zijn om de producten aan de klant te brengen. Tot nu toe teren ze nog op de erfenis van Steve. Steve bekritiseerde de bedrijven waar Apple nu in zit. Verkoop is belangrijker dan innovatie.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters