Voormalig Apple ingenieur uit kritiek: ‘Apple is veranderd onder Tim Cook’

Tim Cook zorgde ervoor dat Apple een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld werd. Maar dat betekent niet dat je alles perfect doet. Een voormalig ingenieur van Apple deed in een interview een boekje open over de CEO.

Apple is saaier geworden

Voormalig Apple ingenieur Bob Burrough heeft voor zowel Steve Jobs als Tim Cook gewerkt. Volgens hem is sinds de komst van Tim Cook het bedrijf veranderd van dynamisch naar saai. Dit liet hij weten in een interview met CNBC. Zijn exacte woorden waren: ‘

“At Apple in 2007, organizationally it was the wild west. (…) I was hired under a particular manager, but for the first two years worked on projects that had virtually nothing to do with that manager’s core responsibility. That’s because the organization wasn’t the priority, the projects were the priority. It was the exact opposite of ‘not my job.’ It was ‘I’m here to solve whatever problems I can, irrespective of my role, my title, or to whom I report.’ It was wild. But it was also very rewarding, because everything you did had maximal impact on the product. (…) But today, the dynamic has clearly and distinctly changed, and Apple is much closer to his job at Palm,” aldus Bob Burrough. Het was dus echt een ongeorganiseerde structuur, waar alles om de projecten van het bedrijf draaide, los van je rol of titel. Tegenwoordig draait het volgens Burrough meer om de organisatie, waardoor het bedrijf niet meer dynamisch is.

Meer klachten

Silicon Valley entrepreneur Steve Blank vergeleek de management style van Tim Cook met die van Microsoft CEO Steve Ballmer. Steve Ballmer zorgde er misschien voor dat de sales verdrievoudigd werden, maar op het gebied van mobiele telefonie bleef hij achter. Hij verwacht dat als Apple zo door gaat, dat ook zij iets belangrijks mis lopen in de toekomst.

Wat vind jij van dit onderwerp? Laat het in een reactie weten.

Bronnen: Redmondpie en Phone Arena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert -

    Dat wist toch iedereen al. Steve Jobs vervangen kan Tim Cook niet. Hij heeft niet de technische achtergrond of visie. Zijn rol voor Steve was logistiek. Daar moest alles goed georganiseerd zijn om de producten aan de klant te brengen. Tot nu toe teren ze nog op de erfenis van Steve. Steve bekritiseerde de bedrijven waar Apple nu in zit. Verkoop is belangrijker dan innovatie.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters