Voormalig CEO Peter Chou weg bij HTC

Peter Chou, voormaling CEO en mede-oprichter van HTC, vervuld sinds eind vorig jaar een positie bij een ander bedrijf. HTC bevestigd vandaag dan ook het vertrek van Chou.

Strategische transitie

Vorig jaar mei werd er binnen HTC al flink gehusseld met het personeel. Chou, die destijds nog CEO was van het Taiwanese bedrijf, deed een stap terug. Zijn positie werd ingevuld door Cher Wang, mede-oprichter en destijds voorzitter. Het bedrijf sprak hierover dat dit een strategische transitie naar een nieuwe rol zou zijn geweest, om zo toekomstige product-innovatie in goede banen te lijden.

Digital Domain

In werkelijkheid leek het er echt meer op dat Chou ervandoor ging. Hij is inmiddels uitvoerend directeur bij Digital Domain, een firma die visuele effecten produceert voor films, reclames en ander beeldmateriaal. HTC bevestigd dit, maar laten wel weten dat hij nog altijd gezien wordt als ere-adviseur voor het bedrijf.

HTC-telefoons

Het is mede dankzij Peter Chou dat de smartphone maker zoveel bereikt heeft op de smartphone-markt. Hij bracht vele innovatieve producten naar het bedrijf. De laatste jaren gaat het echter niet zo goed met het bedrijf: ze zijn wat bescheiden op de smartphone markt. CEO Cher Wang houdt zich dan ook meer bezig met VR (HTC Vive) en gezondheid (HTC Healthbox).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Eric -

    Na de HTC Desire HD en de perikelen rond het niet doorgaan van de update naar Android 4.0, heeft de consument het vertrouwen verloren in HTC. Daar was deze man verantwoordelijk voor. Op deze manier probeerde hij de consument te dwingen om een nieuw model toestel te kopen….

Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters