Voormalig CEO Peter Chou weg bij HTC

Peter Chou, voormaling CEO en mede-oprichter van HTC, vervuld sinds eind vorig jaar een positie bij een ander bedrijf. HTC bevestigd vandaag dan ook het vertrek van Chou.

Strategische transitie

Vorig jaar mei werd er binnen HTC al flink gehusseld met het personeel. Chou, die destijds nog CEO was van het Taiwanese bedrijf, deed een stap terug. Zijn positie werd ingevuld door Cher Wang, mede-oprichter en destijds voorzitter. Het bedrijf sprak hierover dat dit een strategische transitie naar een nieuwe rol zou zijn geweest, om zo toekomstige product-innovatie in goede banen te lijden.

Digital Domain

In werkelijkheid leek het er echt meer op dat Chou ervandoor ging. Hij is inmiddels uitvoerend directeur bij Digital Domain, een firma die visuele effecten produceert voor films, reclames en ander beeldmateriaal. HTC bevestigd dit, maar laten wel weten dat hij nog altijd gezien wordt als ere-adviseur voor het bedrijf.

HTC-telefoons

Het is mede dankzij Peter Chou dat de smartphone maker zoveel bereikt heeft op de smartphone-markt. Hij bracht vele innovatieve producten naar het bedrijf. De laatste jaren gaat het echter niet zo goed met het bedrijf: ze zijn wat bescheiden op de smartphone markt. CEO Cher Wang houdt zich dan ook meer bezig met VR (HTC Vive) en gezondheid (HTC Healthbox).

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters