Samsung: “Vouwbare smartphones zijn niet klaar voor de markt”

Samsung zal toch niet zo snel vouwbare smartphones uitbrengen als we hadden verwacht, zo blijkt uit een interview met de president van Samsung Mobile.

Vouwbare smartphones

Zowel Acer, LG als HTC zijn naar verluidt achter de schermen druk bezig met opvouwbare smartphones. Acer toonde de technologie onlangs zelfs tijdens een event. Samsung spant echter de kroon als het om geruchten omtrent gebogen schermen gaat. Al sinds 2011 duiken er geruchten op dat Samsung druk bezig is met de technologie. Twee jaar geleden zou het bedrijf zelfs een prototype aan derde partijen hebben getoond tijdens MWC. Het bleef echter onduidelijk wanneer Samsung de technologie goed genoeg achtte om ook daadwerkelijk een buigbare smartphone op de markt te brengen, tot dit jaar. Elkaar snel opvolgende geruchten en gelekte informatie wees erop dat Samsung in februari volgend jaar de langverwachte Samsung Galaxy X aan wil gaan kondigen, een buigbare smartphone met een 4K scherm.

Samsung

Helaas zullen we waarschijnlijk onze hoge verwachtingen een beetje moeten bijstellen. Koh Dong-jin, president van Samsung Mobile, heeft namelijk tegenover The Korea Times beweerd dat vouwbare smartphones nog niet echt klaar zijn voor de markt. Het maken van een vouwbare smartphone voor de gemiddelde consument zou nog niet mogelijk zijn gezien de huidige status van de technologie. Volgens Koh zijn er bovendien grote veranderingen in software en gebruikerservaringen nodig om de innovatieve smartphones echt aantrekkelijk te maken.

Tegenvaller

Vouwbare smartphone
Koh Dong-jin

Dat is dus een grote tegenvaller, waaruit je de conclusie zou kunnen trekken dat de Samsung Galaxy X opnieuw zal worden uitgesteld. Dat lijkt echter niet het geval te zijn. Volgens Koh Dong-jin is Samsung nog steeds van plan om binnenkort vouwbare smartphones uit te gaan brengen, zodat ze de rest van de markt kunnen stimuleren om ook te innoveren. Hoe lang dat echter gaat duren is helaas nog niet bekend, maar een lancering in februari lijkt nu onwaarschijnlijk.

De toekomst

Nu we onlangs ook te horen kregen dat LG bezig is met een buigbare smartphone is het duidelijk dat vouwbare schermen in de toekomst de norm zullen worden. Die toekomst is echter verder weg dan we in de eerste instantie hadden verwacht op basis van alle geruchten en bronnen.

Bron: The Korea Times

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters