HTC komt eind dit jaar met mobiele VR headset

Hoewel enkele dagen geleden duidelijk werd dat HTC het afgelopen kwartaal een behoorlijk verlies heeft geleden, lijkt het bedrijf niet bij de pakken neer te gaan zitten. Een dag na de bekendmaking van de teleurstellende financiële resultaten, laat de HTC CFO Chia-Lin Chan weten dat het bedrijf bezig is met een nieuwe mobiele VR headset.

Focus op meer succesvolle VR producten

In plaats van de stagnerende verkoopcijfers van de HTC smartphones aan te pakken, lijkt HTC het over een andere boeg te gaan gooien. Het ziet ernaar uit dat het bedrijf zich nu meer zal gaan richten op VR producten. Niemand kan ze dat overigens kwalijk nemen, gezien het succes van de HTC Vive headset van vorig jaar. Hoewel de Vive in principe goed is ontworpen, komt dit succes onder andere ook door “dubieuze” activiteiten bij de grote VR rivaal Oculus.

Opvolger HTC Vive zal niet zomaar een VR headset zijn

Tijdens een lanceringsevenement voor de HTC U serie vertelde Chang over de opvolger van de HTC Vive. Aan het einde van het jaar zou HTC komen met een nieuw VR apparaat. Hoewel Chan niet veel details gaf, liet hij wel weten dat het apparaat compatibel zou zijn met U serie smartphones. Ook hintte hij naar het feit dat het apparaat niet zomaar een VR headset zou zijn. Er zouden meer spannende dingen gaan gebeuren dan simpelweg een smartphone in een headset vastzetten.

Vive wearable en smartphone in combinatie met headset?

Uiteraard heeft dit nieuws voor veel speculatie gezorgd. Door velen wordt gedacht dat de recent gelekte Vive wearable en Vive smartphone iets met de mysterieuze headset te maken zullen hebben. Helaas zal het waarschijnlijk nog een tijd duren, voordat duidelijk wordt waarop Chang doelde.

Bron: PhoneArena

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters