HTC komt eind dit jaar met mobiele VR headset

Hoewel enkele dagen geleden duidelijk werd dat HTC het afgelopen kwartaal een behoorlijk verlies heeft geleden, lijkt het bedrijf niet bij de pakken neer te gaan zitten. Een dag na de bekendmaking van de teleurstellende financiële resultaten, laat de HTC CFO Chia-Lin Chan weten dat het bedrijf bezig is met een nieuwe mobiele VR headset.

Focus op meer succesvolle VR producten

In plaats van de stagnerende verkoopcijfers van de HTC smartphones aan te pakken, lijkt HTC het over een andere boeg te gaan gooien. Het ziet ernaar uit dat het bedrijf zich nu meer zal gaan richten op VR producten. Niemand kan ze dat overigens kwalijk nemen, gezien het succes van de HTC Vive headset van vorig jaar. Hoewel de Vive in principe goed is ontworpen, komt dit succes onder andere ook door “dubieuze” activiteiten bij de grote VR rivaal Oculus.

Opvolger HTC Vive zal niet zomaar een VR headset zijn

Tijdens een lanceringsevenement voor de HTC U serie vertelde Chang over de opvolger van de HTC Vive. Aan het einde van het jaar zou HTC komen met een nieuw VR apparaat. Hoewel Chan niet veel details gaf, liet hij wel weten dat het apparaat compatibel zou zijn met U serie smartphones. Ook hintte hij naar het feit dat het apparaat niet zomaar een VR headset zou zijn. Er zouden meer spannende dingen gaan gebeuren dan simpelweg een smartphone in een headset vastzetten.

Vive wearable en smartphone in combinatie met headset?

Uiteraard heeft dit nieuws voor veel speculatie gezorgd. Door velen wordt gedacht dat de recent gelekte Vive wearable en Vive smartphone iets met de mysterieuze headset te maken zullen hebben. Helaas zal het waarschijnlijk nog een tijd duren, voordat duidelijk wordt waarop Chang doelde.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters