'Vraag Apple iPad groter dan voor de iPhone'

Volgens een onderzoek onder consumenten van RBC Capital Markets is de vraag naar iPads groter dan die van de iPhone. Het bureau heeft gekeken naar de vraag voor de lancering van de iPad en heeft deze vergeleken met de vraag van de iPhone vlak voor de lancering.

Apple iPad onderzoek

AppleInsider weet te melden dat het onderzoeksbureau RBC Capital Markets een onderzoek heeft gedaan naar de vraag van de Apple iPad. Het bureau heeft de cijfers vergeleken met die van de iPhone aangezien het bureau toen ook vlak voor de lancering van het apparaat het zelfde onderzoek had gedaan. Daarnaast is er ook gekeken naar welk model van de iPad in trek is bij de consumenten en wat ze van plan zijn er mee te gaan doen. Zo blijkt uit het onderzoek dat de vraag naar de iPad een stuk groter is dan die van de iPhone vlak voor de lancering. Zo wil 13 procent van ondervraagde graag een iPad aanschaffen tegenover 9 procent de iPhone toendertijd. Deze cijfers zijn opvallend te noemen aangezien de iPad lang niet zo positief is ontvangen als de iPhone. Consumenten waren teleurgesteld over de mogelijkheden en e-book-mogelijkheden van het apparaat.

Het onderzoek weet verder ook te melden dat de duurste variant en de goedkoopste variant het meest in trek zijn bij de consumenten. Verder zijn gebruikers van de iPad van plan om het apparaat te gebruiken om over het web te surfen en om e-mail te lezen en te beantwoorden. Op de derde plek staat boeken lezen met het apparaat. De iPad zal rond de zomer naar Europa gaan komen is de verwachting.

Apple iPad onderzoek

 

Apple iPad onderzoek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. mirza -

  Meneer MichaelPB, ( 'hip' te zijn of er bij te horen" ) Kan het niet zo zijn dat mensen Iphone gewoon gebruiksvriendelijker vinden dan andere Smartphones. EN JA, Ik heb ook een iphone.

  1. Dominick -

   Zeker, maar er is een hele grote groep die het ding alleen maar om het imago koopt en pas later ontdekt wat het eigenlijk precies inhoud.

 2. michaelpb -

  Mensen willen dat ding om cognitieve redenen. Net als veel mensen een iPhone willen om 'hip' te zijn of er bij te horen. Maar Apple gaat het ongetwijfeld weer waarmaken. Ongelofelijk goed van ze. Miljarden dollars zullen weer hun kant oprollen 🙂

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters