'Vraag Apple iPad groter dan voor de iPhone'

Volgens een onderzoek onder consumenten van RBC Capital Markets is de vraag naar iPads groter dan die van de iPhone. Het bureau heeft gekeken naar de vraag voor de lancering van de iPad en heeft deze vergeleken met de vraag van de iPhone vlak voor de lancering.

Apple iPad onderzoek

AppleInsider weet te melden dat het onderzoeksbureau RBC Capital Markets een onderzoek heeft gedaan naar de vraag van de Apple iPad. Het bureau heeft de cijfers vergeleken met die van de iPhone aangezien het bureau toen ook vlak voor de lancering van het apparaat het zelfde onderzoek had gedaan. Daarnaast is er ook gekeken naar welk model van de iPad in trek is bij de consumenten en wat ze van plan zijn er mee te gaan doen. Zo blijkt uit het onderzoek dat de vraag naar de iPad een stuk groter is dan die van de iPhone vlak voor de lancering. Zo wil 13 procent van ondervraagde graag een iPad aanschaffen tegenover 9 procent de iPhone toendertijd. Deze cijfers zijn opvallend te noemen aangezien de iPad lang niet zo positief is ontvangen als de iPhone. Consumenten waren teleurgesteld over de mogelijkheden en e-book-mogelijkheden van het apparaat.

Het onderzoek weet verder ook te melden dat de duurste variant en de goedkoopste variant het meest in trek zijn bij de consumenten. Verder zijn gebruikers van de iPad van plan om het apparaat te gebruiken om over het web te surfen en om e-mail te lezen en te beantwoorden. Op de derde plek staat boeken lezen met het apparaat. De iPad zal rond de zomer naar Europa gaan komen is de verwachting.

Apple iPad onderzoek

 

Apple iPad onderzoek

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters