‘Vraag naar Galaxy S7 Edge stijgt explosief’

Na het debacle rond de Samsung Galaxy Note 7 verwachtten velen dat gebruikers zouden kiezen voor een ander merk. Het tegenovergestelde lijkt echter waar. In Taiwan is de vraag naar de Samsung Galaxy S7 Edge namelijk explosief gestegen.

Samsung Galaxy S7 Edge koopwijzerBij het terugbrengen van de Note 7 krijgen klanten twee keuzes. Zij kunnen ofwel hun geld helemaal terugkrijgen, of een Samsung Galaxy S7 Edge of Note 5 met een tegoedbon van 95 dollar krijgen. Daarbovenop krijgt de klant nog het verschil in prijs tussen de twee toestellen terug. Dat is minimaal 125 dollar en kan oplopen tot 155 dollar bij de S7 Edge en tot 220 dollar bij de Note 5.

90 procent kiest weer voor Samsung

Maar liefst 90 procent van de Taiwanese klanten kiest daarbij voor de laatste optie. Samsung zou zijn productie van de S7-modellen al hebben opgeschroefd. Dat lijkt echter niet genoeg, want veel verkopers melden dat zij al door hun voorraad zijn. Zij moeten daarom wachten op de nieuwe zendingen. Of de situatie in andere landen hetzelfde is, is nog niet duidelijk.

Samsung stelt winstverwachting fors bij

Eerder kwam het nieuws naar buiten dan Samsung zijn winstverwachting na het Note 7-debacle fors naar beneden had bijgesteld. Het Zuid-Koreaanse bedrijf verwacht nu in het derde kwartaal van 2016 4,2 miljard euro winst te draaien. Dat is 33 procent minder dan de eerdere verwachting. Ook de aandelen van de smartphonefabrikant daalden fors in waarde. Daardoor verloor Samsung als bedrijf maar liefst 15 miljard dollar aan marktwaarde.

Bron: DigiTimes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Volg de onthulling van de Samsung Galaxy Note 8 hier live! lees verder

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters