'Vraag naar Samsung Galaxy S4 loopt terug'

Na een vliegende start, waarbij Samsung in de eerste maand na de lancering van het toestel tien miljoen Galaxy S4’s verkocht, komt er aardig de klad in de verkoop van het toestel, melden diverse financiële nieuwsbronnen. De beurskoers van Samsung is hierdoor flink verlaagd.

Samsung Galaxy S4 red

Bloomberg citeert een analist van JP Morgan, die meldt dat de bestellingen van het toestel vooral in Europa teruglopen. De analist baseert zich op bronnen in de toevoerbedrijven van Samsung. Dat kan betekenen dat de winstmarge van Samsung hieronder te lijden krijgt, omdat de winst dan vooral moet komen van low-end en midrange toestellen, die een minder hoge winst beloven.

Het volgende kwartaal zou Samsung veel minder Galaxy S4’s afzetten, vervolgt JP Morgan Chase. Veel lager dan aanvankelijk door Samsung was voorzien. JP Morgan Chase denkt dat er uiteindelijk zestig miljoen worden verkocht, in plaats van tachtig miljoen.

Samsung zou ook een soort winstwaarschuwing hebben gegeven aan investeerders, meldt Barron’s. En een andere site bevestigt het bericht ook. Al die negatieve berichten hebben de beurskoers van Samsung onder druk gezet. Binnen enkele uren is er twaalf miljard dollar van de beurswaarde van Samsung verdampt, omdat speculanten hun aandelen verkochten. In procenten komt het neer op 6,2.

De oorzaak voor de tragere verkoop van de Samsung Galaxy S4 wordt gezocht in de opvolger van de iPhone 5, die mogelijk wordt vergezeld door een goedkopere variant van het toestel van Apple. Samsung probeert de teruglopende verkopen te compenseren door allerlei varianten van de Galaxy S4 uit te brengen, zoals de Active, de mini en mogelijk binnenkort de camphone Zoom.

Bron: Mobile World Live

LG G7 ThinQ

Officiële renders tonen LG G7 ThinQ van alle kanten lees verder

Samsung Galaxy X

Nieuwe details rondom opvouwbare Samsung Galaxy X lees verder

De Samsung Galaxy A6 Plus

Dit zijn de Samsung Galaxy A6 en Galaxy A6 Plus lees verder

Apple iPhone 5s

‘iOS 12 werkt ook nog op iPhone 5s’ lees verder

iPhone SE (voorloper iPhone SE 2)

We hebben goed en slecht nieuws over de iPhone SE 2 lees verder

iPhone X

iPhone X is winstgevender dan alle Android toestellen bij elkaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters