'Vraag naar Samsung Galaxy S4 loopt terug'

Na een vliegende start, waarbij Samsung in de eerste maand na de lancering van het toestel tien miljoen Galaxy S4’s verkocht, komt er aardig de klad in de verkoop van het toestel, melden diverse financiële nieuwsbronnen. De beurskoers van Samsung is hierdoor flink verlaagd.

Samsung Galaxy S4 red

Bloomberg citeert een analist van JP Morgan, die meldt dat de bestellingen van het toestel vooral in Europa teruglopen. De analist baseert zich op bronnen in de toevoerbedrijven van Samsung. Dat kan betekenen dat de winstmarge van Samsung hieronder te lijden krijgt, omdat de winst dan vooral moet komen van low-end en midrange toestellen, die een minder hoge winst beloven.

Het volgende kwartaal zou Samsung veel minder Galaxy S4’s afzetten, vervolgt JP Morgan Chase. Veel lager dan aanvankelijk door Samsung was voorzien. JP Morgan Chase denkt dat er uiteindelijk zestig miljoen worden verkocht, in plaats van tachtig miljoen.

Samsung zou ook een soort winstwaarschuwing hebben gegeven aan investeerders, meldt Barron’s. En een andere site bevestigt het bericht ook. Al die negatieve berichten hebben de beurskoers van Samsung onder druk gezet. Binnen enkele uren is er twaalf miljard dollar van de beurswaarde van Samsung verdampt, omdat speculanten hun aandelen verkochten. In procenten komt het neer op 6,2.

De oorzaak voor de tragere verkoop van de Samsung Galaxy S4 wordt gezocht in de opvolger van de iPhone 5, die mogelijk wordt vergezeld door een goedkopere variant van het toestel van Apple. Samsung probeert de teruglopende verkopen te compenseren door allerlei varianten van de Galaxy S4 uit te brengen, zoals de Active, de mini en mogelijk binnenkort de camphone Zoom.

Bron: Mobile World Live

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Rensss -

  De redenen zijn simpel;

  1; de S4 is gewoon niet zo bijzonder. Samsung noemt het zelf ook 'evolutie' en geen 'revolutie'. Vergeleken bij andere vlaggenschepen als de Xperia Z, Optimus G (Pro), HTC One etc. is de S4 niet uitblinkend. Allemaal een snelle processor, vol nieuwe snufjes en goede schermen, camera's etc.

  2; Concurrentie. Op het moment gaan er veel geruchten rond over nieuwe telefoons, dus denken mensen die een S4 willen kopen; ik wacht wel even tot er een nieuwere is. HTC Max, Xperia ZU, Nokia EOS, iPhone 5S, budget iPhone etc. Samsung brengt zelf ook elke week een nieuwe telefoon uit, denk aan de S4 Mini en de S4 Active.

  3; De prijs. De S4 is gewoon erg duur en ik snap dat veel mensen voor een andere telefoon gaan, een goedkopere als de Xperia Z of een oudere, denk aan de SIII. Dit is ook een goed toestel en honderden euro's goedkoper dan de S4.

  4; Concurrentie van andere besturingssystemen. Denk aan iOS, Apple lanceert binnenkort nieuwe iPhone's en komt met een inruilprogramma voor oude iPhones. Maar ook WP8 doet het steeds beter en er komen steeds betere telefoons die op het besturingssysteem draaien; Lumia 925, EOS etc.

  Samsung is wat mij betreft te machtig, wat ruimte voor andere spelers kan geen kwaad. Denk aan HTC, dat bedrijf heeft het lastig. Ook Sony mag wel eens wat meer aandacht krijgen want ze leveren (net als veel andere bedrijven hoor) erg goede producten. De Xperia-lijn is geweldig.

 2. Timboektoe -

  Ik geloof niet dat de opvolger van de iphone 5 de reden is. Sony/HTC en LG
  Verkopen goed. Dan dalen de verkopen van de s4 vanzelf. Dit is een wake up call voor Samsung. De S4 valt gewoon tegen.

 3. hanszw -

  Betwijfel ten zeerste dat een opvolger van een iPhone 5 de oorzaak zou zijn daar er nauwelijks iets bekend is over wat dat moet gaan worden, op enkele geruchten na. Verder is de echte iPhone gebruiker in de meeste gevallen anti Android. Hopelijk zet het Samsung weer met beide benen op de grond.

  1. bartvuijk -

   Apple doet het de laatste tijd, althans op de beurs, ook niet zo heel erg best. En van tachtig maar zestig miljoen S4's vind ik nog steeds heeeeeel erg veel S4's. Maar ja. Ben het met je laatste opmerking wel eens.

   1. hanszw -

    Mee eens dat zestig miljoen en zelfs minder nog steeds heel veel is maar het verplicht ze nu wel om eens na te gaan denken.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters