'Vraag naar Samsung Galaxy S4 loopt terug'

Na een vliegende start, waarbij Samsung in de eerste maand na de lancering van het toestel tien miljoen Galaxy S4’s verkocht, komt er aardig de klad in de verkoop van het toestel, melden diverse financiĆ«le nieuwsbronnen. De beurskoers van Samsung is hierdoor flink verlaagd.

Samsung Galaxy S4 red

Bloomberg citeert een analist van JP Morgan, die meldt dat de bestellingen van het toestel vooral in Europa teruglopen. De analist baseert zich op bronnen in de toevoerbedrijven van Samsung. Dat kan betekenen dat de winstmarge van Samsung hieronder te lijden krijgt, omdat de winst dan vooral moet komen van low-end en midrange toestellen, die een minder hoge winst beloven.

Het volgende kwartaal zou Samsung veel minder Galaxy S4’s afzetten, vervolgt JP Morgan Chase. Veel lager dan aanvankelijk door Samsung was voorzien. JP Morgan Chase denkt dat er uiteindelijk zestig miljoen worden verkocht, in plaats van tachtig miljoen.

Samsung zou ook een soort winstwaarschuwing hebben gegeven aan investeerders, meldt Barron’s. En een andere site bevestigt het bericht ook. Al die negatieve berichten hebben de beurskoers van Samsung onder druk gezet. Binnen enkele uren is er twaalf miljard dollar van de beurswaarde van Samsung verdampt, omdat speculanten hun aandelen verkochten. In procenten komt het neer op 6,2.

De oorzaak voor de tragere verkoop van de Samsung Galaxy S4 wordt gezocht in de opvolger van de iPhone 5, die mogelijk wordt vergezeld door een goedkopere variant van het toestel van Apple. Samsung probeert de teruglopende verkopen te compenseren door allerlei varianten van de Galaxy S4 uit te brengen, zoals de Active, de mini en mogelijk binnenkort de camphone Zoom.

Bron: Mobile World Live

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters