Vreemde feature in HTC One X: foto maken met je bluetooth headset

Een foto maken met je telefoon zonder die aan te raken, en wel door een knopje op je bluetooth headset in te drukken. Dat blijkt mogelijk te zijn op de HTC One X.

HTC One X maakt foto met bluetooth headset

Of het de bedoeling is dat de camera-app op de One X bediend kan worden met willekeurig welke bluetooth headset is nog altijd de vraag, maar feit is dus dat het kan. Iemand heeft dat ontdekt en een filmpje ervan online gezet.

In het filmpje is te zien hoe een HTC One X, waarop de camera-app is geactiveerd, foto’s maakt via een met het toestel verbonden bluetooth headset van drie verschillende merken. Door een knopje op die headset in te drukken, dat normaal bestemd is om het volume ofzoiets op de headset te regelen, wordt de camera-app geactiveerd en neemt die een foto.

Bloggers vermoeden dat het eigenlijk helemaal niet de bedoeling is dat dit kan. De curieuze mogelijkheid om met een bluetooth headset de camera-app te activeren, lijkt niet standaard ingebakken in de software. Ook is in het filmpje te zien dat het knopje op de headset meerdere keren moet worden ingedrukt voordat de app reageert.

De mogelijkheid is wel handig, want de ontspanknop zit nu op het scherm van de One X. Als je die aanraakt, is het beeld meestal ietwat bewogen.

Bron: Droiddog

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Apple AR Bril

Krijgt Apple’s AR bril de discutabele iPhone X inham? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters