“VROM praat met Apple over de verkoop van de iPhone 3G”

Tweakers weet te melden dat de ministerie van Nederland druk in overleg is met Apple over de verkoop van de iPhone 3G in Nederland. Beide partijen zitten aan een oplossing te werken over hoe het nu verder moet met de verplichtingen die de EU Apple heeft opgelegd als het gaat om het verwijderen van de batterijen van de iPhone.

Det ministerie van VROM overlegt met Apple over de batterijen van onder meer de iPhone en de iPod. Volgens een onlangs van kracht geworden Europese richtlijn moeten die gemakkelijk uit de apparatuur kunnen worden verwijderd. Met de maatregel wil Brussel voorkomen dat de batterijen samen met afgedankte gadgets in het milieu terechtkomen. Ook wordt het zo gemakkelijker om de toestellen te recyclen. Tegenover Tweakers laat een woordvoerder van het ministerie weten dat Apple, net als andere fabrikanten, de gelegenheid krijgt om omstandigheden aan te voeren waarom voor het bedrijf een uitzondering moet worden gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld om veiligheidsredenen.

Als er geen aanleiding voor zo’n uitzondering is, is het mogelijk dat de inspectiedienst van VROM apparatuur die niet aan de richtlijn voldoet uit de schappen laat halen. De woordvoerder sluit ook een proefproces niet uit. “We zijn bezig met het voeren van gesprekken met elektronicaproducenten”, zegt Eikelboom. “In die gesprekken moeten fabrikanten aantonen hoe ze snel aan die regeling willen voldoen of dat ze een uitzonderingsgeval zijn.” Als fabrikanten dat niet kunnen aantonen, haalt de inspectiedienst van Vrom, die de handhaving van de regeling verzorgt, de producten alsnog uit de winkel.

IMG_2844

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters