“VROM praat met Apple over de verkoop van de iPhone 3G”

Tweakers weet te melden dat de ministerie van Nederland druk in overleg is met Apple over de verkoop van de iPhone 3G in Nederland. Beide partijen zitten aan een oplossing te werken over hoe het nu verder moet met de verplichtingen die de EU Apple heeft opgelegd als het gaat om het verwijderen van de batterijen van de iPhone.

Det ministerie van VROM overlegt met Apple over de batterijen van onder meer de iPhone en de iPod. Volgens een onlangs van kracht geworden Europese richtlijn moeten die gemakkelijk uit de apparatuur kunnen worden verwijderd. Met de maatregel wil Brussel voorkomen dat de batterijen samen met afgedankte gadgets in het milieu terechtkomen. Ook wordt het zo gemakkelijker om de toestellen te recyclen. Tegenover Tweakers laat een woordvoerder van het ministerie weten dat Apple, net als andere fabrikanten, de gelegenheid krijgt om omstandigheden aan te voeren waarom voor het bedrijf een uitzondering moet worden gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld om veiligheidsredenen.

Als er geen aanleiding voor zo’n uitzondering is, is het mogelijk dat de inspectiedienst van VROM apparatuur die niet aan de richtlijn voldoet uit de schappen laat halen. De woordvoerder sluit ook een proefproces niet uit. “We zijn bezig met het voeren van gesprekken met elektronicaproducenten”, zegt Eikelboom. “In die gesprekken moeten fabrikanten aantonen hoe ze snel aan die regeling willen voldoen of dat ze een uitzonderingsgeval zijn.” Als fabrikanten dat niet kunnen aantonen, haalt de inspectiedienst van Vrom, die de handhaving van de regeling verzorgt, de producten alsnog uit de winkel.

IMG_2844

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters