“VROM praat met Apple over de verkoop van de iPhone 3G”

Tweakers weet te melden dat de ministerie van Nederland druk in overleg is met Apple over de verkoop van de iPhone 3G in Nederland. Beide partijen zitten aan een oplossing te werken over hoe het nu verder moet met de verplichtingen die de EU Apple heeft opgelegd als het gaat om het verwijderen van de batterijen van de iPhone.

Det ministerie van VROM overlegt met Apple over de batterijen van onder meer de iPhone en de iPod. Volgens een onlangs van kracht geworden Europese richtlijn moeten die gemakkelijk uit de apparatuur kunnen worden verwijderd. Met de maatregel wil Brussel voorkomen dat de batterijen samen met afgedankte gadgets in het milieu terechtkomen. Ook wordt het zo gemakkelijker om de toestellen te recyclen. Tegenover Tweakers laat een woordvoerder van het ministerie weten dat Apple, net als andere fabrikanten, de gelegenheid krijgt om omstandigheden aan te voeren waarom voor het bedrijf een uitzondering moet worden gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld om veiligheidsredenen.

Als er geen aanleiding voor zo’n uitzondering is, is het mogelijk dat de inspectiedienst van VROM apparatuur die niet aan de richtlijn voldoet uit de schappen laat halen. De woordvoerder sluit ook een proefproces niet uit. “We zijn bezig met het voeren van gesprekken met elektronicaproducenten”, zegt Eikelboom. “In die gesprekken moeten fabrikanten aantonen hoe ze snel aan die regeling willen voldoen of dat ze een uitzonderingsgeval zijn.” Als fabrikanten dat niet kunnen aantonen, haalt de inspectiedienst van Vrom, die de handhaving van de regeling verzorgt, de producten alsnog uit de winkel.

IMG_2844

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters