VS legt ISIS-hoofdkwartier in de as na selfie van strijder

Een strijder van ISIS, de rebellengroep die in Syrië en Irak een eigen islamitische staat heeft uitgeroepen, heeft een selfie waarschijnlijk diep betreurd. Hij maakte die voor een lokaal hoofdkwartier van de radicale islamgroep. Nog geen 22 uur later verschenen drie Amerikaanse bommenwerpers die het gebouw totaal in de as legden.

VS legt ISIS-hoofdkwartier in de as na selfie van strijder fa22 jdam

ISIS staat erom bekend dat ze de sociale media grif gebruiken om hun ideeën uit te dragen en om zo radicale moslims te verleiden om zich bij de groep aan te sluiten. Berucht zijn de video’s waarop slachtpartijen en onthoofdingen van tegenstanders zijn te zien.

De Amerikanen zien die filmpjes en foto’s echter ook, en analyseren ze onmiddellijk om doelen te bepalen voor de volgende bombardeermissie. Toen een ISIS-strijder zichzelf voor een hoofdkwartier portretteerde met zijn telefoon, stuurde de Airforce direct drie bommenwerpers op pad naar dat gebouw. Met als resultaat dat het pand nu niet meer bestaat.

Commandant Hawk Carlisle van de piloten toonde zich maar wat trots. ”Onze mensen kammen voortdurend de social media uit en ze zagen deze idioot voor dit gebouw staan”, zei hij tijdens een toespraak. “Voorts zagen we dat iemand anders van ISIS op social media opschepte over deze commandopost en wat ze er allemaal aanstuurden. Toen dachten onze jongens, hee, daar gaan we even naartoe.”

“Om een lang verhaal kort te maken, 22 uur later kwamen drie vliegtuigen en dat hele gebouw is nu plat. Door de social media. Het was een ongelooflijk stukje werk en ongelooflijke piloten die dit soort dingen doen.”

Bron: Airforcetimes, The Register

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters