Wall Street Journal: 'iPad 2 komt in maart' – Update

De gezaghebbende krant The Wall Street Journal meldt dat de iPad 2 waarschijnlijk begin maart wordt gepresenteerd door Apple. Veel gadgetsites melden juist dat Apple de iPad 2, en de iPhone 5, heeft uitgesteld tot na de zomer vanwege productieproblemen.

Apple iPad 2

Het is natuurlijk geen geheim dat Apple zijn mobiele producten ongeveer jaarlijks uitbrengt. Maar wanneer dat precies is, blijft altijd het geheim van Apple. The Wall Street Journal claimt te weten dat op 2 maart de nieuwe iPadversie wordt gebracht. Met mogelijk een retina display, een of twee camera’s, een achterkant van een soort kunststof in plaats van aluminium, en een stuk dunner dan zijn voorganger. Allemaal zaken die de afgelopen maanden al zijn uitgelekt, of liever uitgedruppeld, want Apple laat zoals gewoonlijk helemaal niets los.

The Wall Street Journal weet daarnaast nog te melden dat er ondersteuning is voor Facetime video chat. Er zou een Qualcomm chip in zitten en de iPad 2 zou kunnen omgaan met zowel gsm- als cdma-netwerken.

Apple heeft inmiddels vijftien miljoen iPads verkocht sinds de tablet vorige lente door Steve Jobs werd gepresenteerd. De lanceerdatum van de iPad 2 is dan ook geen kleine zaak in tech/land. Apple wordt na een grote voorsprong op tabletgebied nu achternagezeten door een hele reeks fabrikanten die ook tablets gaan uitbrengen, de meeste met Android Honeycomb erop, een besturingssysteem dat met dat van de iPad moet kunnen concurreren.

De Amerikaanse zakenkrant heeft te horen gekregen van meerdere bronnen dat over een dikke week in San Francisco een evenement is gepland waar Apple zijn nieuwe iPad gaat presenteren. Of Apple-CEO Steve Jobs dat zelf zal doen nu hij zich langdurig heeft ziekgemeld, is net zo onzeker als de rest.

Update 23/02/2011 om 18:00 uur:

Apple heeft een uitnodiging verstuurd voor 2 maart. De producent laat al in de uitnodiging zien dat het om de Apple iPad 2 zal gaan. All About Phones zal de persconferentie live gaan verslaan op 2 maart.

Apple iPad 2 invite

 

Bron: BGR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters