Wall Street Journal: 'iPad 2 komt in maart' – Update

De gezaghebbende krant The Wall Street Journal meldt dat de iPad 2 waarschijnlijk begin maart wordt gepresenteerd door Apple. Veel gadgetsites melden juist dat Apple de iPad 2, en de iPhone 5, heeft uitgesteld tot na de zomer vanwege productieproblemen.

Apple iPad 2

Het is natuurlijk geen geheim dat Apple zijn mobiele producten ongeveer jaarlijks uitbrengt. Maar wanneer dat precies is, blijft altijd het geheim van Apple. The Wall Street Journal claimt te weten dat op 2 maart de nieuwe iPadversie wordt gebracht. Met mogelijk een retina display, een of twee camera’s, een achterkant van een soort kunststof in plaats van aluminium, en een stuk dunner dan zijn voorganger. Allemaal zaken die de afgelopen maanden al zijn uitgelekt, of liever uitgedruppeld, want Apple laat zoals gewoonlijk helemaal niets los.

The Wall Street Journal weet daarnaast nog te melden dat er ondersteuning is voor Facetime video chat. Er zou een Qualcomm chip in zitten en de iPad 2 zou kunnen omgaan met zowel gsm- als cdma-netwerken.

Apple heeft inmiddels vijftien miljoen iPads verkocht sinds de tablet vorige lente door Steve Jobs werd gepresenteerd. De lanceerdatum van de iPad 2 is dan ook geen kleine zaak in tech/land. Apple wordt na een grote voorsprong op tabletgebied nu achternagezeten door een hele reeks fabrikanten die ook tablets gaan uitbrengen, de meeste met Android Honeycomb erop, een besturingssysteem dat met dat van de iPad moet kunnen concurreren.

De Amerikaanse zakenkrant heeft te horen gekregen van meerdere bronnen dat over een dikke week in San Francisco een evenement is gepland waar Apple zijn nieuwe iPad gaat presenteren. Of Apple-CEO Steve Jobs dat zelf zal doen nu hij zich langdurig heeft ziekgemeld, is net zo onzeker als de rest.

Update 23/02/2011 om 18:00 uur:

Apple heeft een uitnodiging verstuurd voor 2 maart. De producent laat al in de uitnodiging zien dat het om de Apple iPad 2 zal gaan. All About Phones zal de persconferentie live gaan verslaan op 2 maart.

Apple iPad 2 invite

 

Bron: BGR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Tea Mobiel -

    "Android Honeycomb….een besturingssysteem dat met dat van de iPad moet kunnen concurreren" :X

    Haha….laat me niet lachen.

    IOS sucks and they know it!:Y

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters