WANT! Is dit de Samsung Galaxy S9 (Plus)?

De tijd gaat snel. Voor ons gevoel werd onlangs nog de Samsung Galaxy S8 onthuld, maar toch kunnen we al uit gaan kijken naar de lancering van de opvolgers. Dan hebben we het natuurlijk over de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Sterker nog, de geruchtenmolen draait al enkele maanden op volle toeren.

Samsung Galaxy S9

Eerder deze week doken bijvoorbeeld al de vermeende designs van beide toestellen op. Daaruit bleek dat Samsung waarschijnlijk aan een nieuwe positie voor de vingerafdrukscanner werkt. Ook viel de dubbele selfiecamera op. Helaas was er ook slecht nieuws: Samsung lijkt afscheid te gaan nemen van de headphone jack. Met de nadruk op lijkt, want het blijft hier om geruchten gaan.

Toen ging het om schetsen, maar de bekende leaker Benjamin Geskin heeft nu ook strakke renders gedeeld. Let dus op, het gaat hier niet om officiële renders van Samsung zelf. Geskin heeft simpelweg op basis van gelekte specificaties en geruchten zelf een design uit de hoge hoed getoverd.

Samsung Galaxy S9

Dat neemt niet weg dat het er verrassend echt uit ziet. Als we de geruchten mogen geloven gaat de Koreaanse techgigant een smartphone onthullen die hier zeer sterk op zal gaan lijken. We zien nog dunnere schermranden, zowel aan de boven- als onderkant van de Galaxy S9. De rand aan de bovenkant is nog relatief fors, maar Samsung moet immers ergens zijn sensoren kwijt. Apple lost dat op met de controversiële inham.

Achterkant krijgt makeover

Wat gaat de Koreaanse fabrikant doen? Geskin verwacht dat Samsung niet voor een inham zal kiezen. De opvallendste veranderingen zijn aan de achterkant van de Samsung Galaxy S9 (Plus) te vinden. Verschillende bronnen hebben al bevestigd dat het techbedrijf daar een hoop gaat veranderen. Dat zien we terug in de renders van Geskin. De vingerafdrukscanner is verhuist naar een positie onder de camera.

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack
Eerder gelekte schetsen

 

Het ziet er allemaal zeer goed uit, maar voorlopig blijven we dit soort nieuwtjes lekker met een korrel zout nemen. Samsung is naar verluidt van plan om eind januari zijn nieuwe toestellen te onthullen, dus binnenkort weten we waarschijnlijk meer.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters