WANT! Is dit de Samsung Galaxy S9 (Plus)?

De tijd gaat snel. Voor ons gevoel werd onlangs nog de Samsung Galaxy S8 onthuld, maar toch kunnen we al uit gaan kijken naar de lancering van de opvolgers. Dan hebben we het natuurlijk over de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Sterker nog, de geruchtenmolen draait al enkele maanden op volle toeren.

Samsung Galaxy S9

Eerder deze week doken bijvoorbeeld al de vermeende designs van beide toestellen op. Daaruit bleek dat Samsung waarschijnlijk aan een nieuwe positie voor de vingerafdrukscanner werkt. Ook viel de dubbele selfiecamera op. Helaas was er ook slecht nieuws: Samsung lijkt afscheid te gaan nemen van de headphone jack. Met de nadruk op lijkt, want het blijft hier om geruchten gaan.

Toen ging het om schetsen, maar de bekende leaker Benjamin Geskin heeft nu ook strakke renders gedeeld. Let dus op, het gaat hier niet om officiële renders van Samsung zelf. Geskin heeft simpelweg op basis van gelekte specificaties en geruchten zelf een design uit de hoge hoed getoverd.

Samsung Galaxy S9

Dat neemt niet weg dat het er verrassend echt uit ziet. Als we de geruchten mogen geloven gaat de Koreaanse techgigant een smartphone onthullen die hier zeer sterk op zal gaan lijken. We zien nog dunnere schermranden, zowel aan de boven- als onderkant van de Galaxy S9. De rand aan de bovenkant is nog relatief fors, maar Samsung moet immers ergens zijn sensoren kwijt. Apple lost dat op met de controversiële inham.

Achterkant krijgt makeover

Wat gaat de Koreaanse fabrikant doen? Geskin verwacht dat Samsung niet voor een inham zal kiezen. De opvallendste veranderingen zijn aan de achterkant van de Samsung Galaxy S9 (Plus) te vinden. Verschillende bronnen hebben al bevestigd dat het techbedrijf daar een hoop gaat veranderen. Dat zien we terug in de renders van Geskin. De vingerafdrukscanner is verhuist naar een positie onder de camera.

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack
Eerder gelekte schetsen

 

Het ziet er allemaal zeer goed uit, maar voorlopig blijven we dit soort nieuwtjes lekker met een korrel zout nemen. Samsung is naar verluidt van plan om eind januari zijn nieuwe toestellen te onthullen, dus binnenkort weten we waarschijnlijk meer.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters