WANT! Is dit de Samsung Galaxy S9 (Plus)?

De tijd gaat snel. Voor ons gevoel werd onlangs nog de Samsung Galaxy S8 onthuld, maar toch kunnen we al uit gaan kijken naar de lancering van de opvolgers. Dan hebben we het natuurlijk over de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus. Sterker nog, de geruchtenmolen draait al enkele maanden op volle toeren.

Samsung Galaxy S9

Eerder deze week doken bijvoorbeeld al de vermeende designs van beide toestellen op. Daaruit bleek dat Samsung waarschijnlijk aan een nieuwe positie voor de vingerafdrukscanner werkt. Ook viel de dubbele selfiecamera op. Helaas was er ook slecht nieuws: Samsung lijkt afscheid te gaan nemen van de headphone jack. Met de nadruk op lijkt, want het blijft hier om geruchten gaan.

Toen ging het om schetsen, maar de bekende leaker Benjamin Geskin heeft nu ook strakke renders gedeeld. Let dus op, het gaat hier niet om officiële renders van Samsung zelf. Geskin heeft simpelweg op basis van gelekte specificaties en geruchten zelf een design uit de hoge hoed getoverd.

Samsung Galaxy S9

Dat neemt niet weg dat het er verrassend echt uit ziet. Als we de geruchten mogen geloven gaat de Koreaanse techgigant een smartphone onthullen die hier zeer sterk op zal gaan lijken. We zien nog dunnere schermranden, zowel aan de boven- als onderkant van de Galaxy S9. De rand aan de bovenkant is nog relatief fors, maar Samsung moet immers ergens zijn sensoren kwijt. Apple lost dat op met de controversiële inham.

Achterkant krijgt makeover

Wat gaat de Koreaanse fabrikant doen? Geskin verwacht dat Samsung niet voor een inham zal kiezen. De opvallendste veranderingen zijn aan de achterkant van de Samsung Galaxy S9 (Plus) te vinden. Verschillende bronnen hebben al bevestigd dat het techbedrijf daar een hoop gaat veranderen. Dat zien we terug in de renders van Geskin. De vingerafdrukscanner is verhuist naar een positie onder de camera.

Samsung Galaxy S9 Plus headphone jack
Eerder gelekte schetsen

 

Het ziet er allemaal zeer goed uit, maar voorlopig blijven we dit soort nieuwtjes lekker met een korrel zout nemen. Samsung is naar verluidt van plan om eind januari zijn nieuwe toestellen te onthullen, dus binnenkort weten we waarschijnlijk meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jordi -

  Wanneer wordt een artikel nu eens anders afgesloten met de mededeling dat je het hele verhaal maar “met een korrel zout moet nemen”? Staat bijna overal in!

 2. Jaap Veenstra -

  GEEN oerlelijke inham bovenaan. Niet alleen estetisch een blunder van jewelste maar ook een ramp voor programmeurs en gewoon K*t als je een film kijkt.

  Gewoon een doorlopende rand bovenaan.

 3. TFL -

  Geen 3.5 mm koptelefoonaansluiting = geen aankoop. Ik heb professionele in-ear monitors die duurder zijn dan het toestel, die ga ik niet vervangen voor inferieure Bluetoothkwaliteit. Je gaat ook niet één van je twee kinderen laten adopteren omdat je nieuwe huis een kamer tekort komt.

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters