Wat gaat de Brexit voor consumentenelektronica betekenen in de EU?

Groot Brittannië gaat de Europese Unie uit, ook wel de Brexit genoemd. Het is het resultaat van het referendum dat 23 juni plaats vond. Maar wat betekent dit voor de consumentenelektronica in de Europe Unie?

Brexitgreat britain smartphone background

Uit het referendum van 23 juni is gebleken dat Groot Brittannië liever de EU verlaat, een referendum is niet meer dan een advies dus het parlement kan nog besluiten om de uitkomst te negeren. Er kunnen ook pas nieuwe handelsovereenkomsten gemaakt worden als de plaats van Groot Brittannië vast staat. De exit van Groot Brittannië zorgt voor veel ophef vooral in de consumentenelektronica branche. Of Groot Brittannië nou in de Europese Unie blijft of niet, een stagnatie in de verkoop van smartphones en tablets zal zeker te merken zijn. Als een samenleving een onzekerheid heeft qua werk, grenzen, immigratie en nog veel andere zaken, dan gaan mensen zich voorbereiden op het allerergst. Hierbij staan  smartphones en tablets niet hoog op het prioriteitenlijstje.

Een onzekere toekomst

Grote bedrijven zoals LG en Samsung hebben ook last van de Brexit. Door nieuwe handelsovereenkomsten tussen de EU en Groot Brittannië zal er een oponthoud zijn in verkoop. Het is niet te zeggen hoe de Brexit gaat uitpakken in de toekomst, of er goede handels overeenkomsten komen. De Brexit gaat er wel voor zorgen dat steeds meer mensen een referendum willen om uit de EU te gaan.

Bron: Android Authority

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters