Dit kun je verwachten op Apple’s ontwikkelaarsconferentie

Siri, de digitale spraakassistent van Apple had gister een wereldprimeur. Als gebruikers aan haar vragen wanneer de WWDC 2016 plaatsvind dan horen ze dat deze ontwikkelaarsconferentie van 13 tot en met 17 juni in San Francisco is. Inmiddels is ook de digitale spraakassistent van Google op de hoogte.

Apple WWDC
Siri kondigt de WWDC aan

Een echte verassing is het niet te noemen, want de afgelopen tien jaar begon het evenement altijd in de eerste twee weken van juni. Toch wel een leuke vondst om het op deze manier ‘aan te kondigen’. Maar wat kunnen we precies verwachten op de World Wide Developer Conference?

 

 

Publiek van de WWDC

wwdc
Het publiek betaalt grif $1.500,-

Zoals ieder jaar zal deze conferentie voornamelijk draaien om de verschillende besturingssystemen van Apple. In tegenstelling tot productlanceringen zoals we die laatst van de iPhone SE zagen is dit een conferentie waar niet de hardware, maar de software centraal staat. Software developers voor de iPhone, iPad, Apple TV en Mac uit de hele wereld proberen een kaartje te krijgen voor dit evenement van een midweek. Door de grote populariteit van het evenement is er drie jaar geleden door Apple besloten om een lotingssysteem in te zetten. Hoewel de kaartjes ruim $1.500,- kosten, waren ze steevast in 2 minuten allemaal verkocht.

iOS10

Het ligt in lijn der verwachting dat de opvolger van iOS 9.3 zijn opwachting zal maken op de conferentie. Dit betekent niet dat bezitters van een iOS toestel dan ook meteen deze versie van het besturingssysteem kunnen installeren op hun device, maar wel dat ze een eerste blik op de nieuwe functies zullen krijgen. Developers zullen wel direct een beta-versie van het besturingssysteem kunnen gebruiken om zo hun eigen software uitgebreid te kunnen testen en te kunnen verbeteren.

ios 9.3
iOs 9.3

Rootless
Volgens de geruchten wordt het flink lastiger om je iOS toestel te jailbreaken. De beveiligingssofware ‘Rootless’ gaat ervoor zorgen dat je als gebruiker geen beheerdersrechten meer hebt. Hierdoor wordt het onmogelijk (of in elk geval erg lastig) om systeeminstellingen aan te passen.

Siri Voicemail
Siri zal hoogstwaarschijnlijk kunnen worden ingezet om jouw voicemail berichten af te luisteren, ze om te zetten naar tekst en dan als leesbaar bestandje te tonen.

Siri voor meerdere apps
Op het moment van schrijven kunnen (enkele uitzonderingen daargelaten) alleen apps die ontwikkeld zijn door Apple gebruik maken van de digitale spraakassistent, maar de verwachting is dat Apple de functies van Siri beschikbaar stelt aan meerdere software developers. Hiermee kan spraakbediening dus opeens erg breed worden ingezet.

Verbergen standaard apps
Grote kans dat je een flink deel van de standaard meegeleverde apps nooit gebruikt, Aandelen, Gezondheid, Kompas, Tips, Zoek Vrienden, Wallet om er maar een paar te noemen. De meeste gebruikers kiezen ervoor om al deze apps in een apart mapje te stoppen en dat mapje ergens ver weg te moffelen. Apple wil nu de mogelijkheid bieden om deze apps gewoon te verbergen. Wellicht besluit het bedrijf zelfs dat gebruikers deze apps ook helemaal kunnen verwijderen, stel je voor!

OSX 10.12

Over de nieuwe versie van het besturingssysteem voor laptops en desktops is nog niet heel veel bekend. Naar verwachting zullen een aantal features van iOS 9.3 zijn weg vinden naar OSX 10.12. Wij denken dat vooral Night Shift standaard wordt meegeleverd, maar volgens de geruchten gaat ook eindelijk Siri zijn opwachting maken in OSX.

tvOS 10?

Apple TV
Apple TV 4de generatie

Apple TV maakt vanaf de 4e generatie gebruik van tvOS. Dit besturingssysteem is gebaseerd op iOS 9 en de verwachting is dan ook dat het in navolging van iOS ook naar de volgende versie wordt gëupgradet. tvOS maakt het voor ontwikkelaars mogelijk om software voor de laatste generatie Apple TV te maken en heeft onder andere spraakbesturing als speerpunt. Daarnaast is het ook mogelijk om games te spelen met het apparaat.

Maandag 13 juni zal Apple met een keynote de consumenten op de hoogte gaan brengen van de ontwikkelingen die het komende jaar zullen worden doorgevoerd om de verschillende platformen. All About Phones houdt je natuurlijk op de hoogte van alles rondom deze conferentie.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters