WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch

Het kan niemand ontgaan zijn dat vandaag Apple’s WWDC 2017 keynote event van start is gegaan. Tijdens het evenement worden de belangrijkste nieuwe ontwikkelingen van het bedrijf besproken. Ook het besturingssysteem voor de Apple Watch kwam voorbij. Dit is wat we kunnen verwachten van de aankomende watchOS 4.

Apple Watch krijgt Siri wijzerplaat

De eerste verandering met betrekking tot de Apple Watch is dat deze een speciale nieuwe wijzerplaat zal krijgen met watchOS 4. Deze wijzerplaat zal beheerd worden door Siri, zodat je altijd relevantie informatie wordt voorgeschoteld. Om te zien wat er nog moet komen of om informatie van third party apps te bekijken kun je aan de Digital Crown draaien. Daarnaast zullen enkele personages uit Toy Story ook een eigen wijzerplaat krijgen. Namelijk Woody, Jessie en Buzz Lightyear zullen de Aple Watch van gezelschap voorzien.

WatchOS 4

Nieuwe muziek app

Naast de wijzerplaten wordt ook de muziek app van de Apple Watch onder handen genomen. De verbetering zal vooral merkbaar zijn in combinatie met Apple’s AirPods. De multifunctionele Digital Crown wordt in dit geval gebruikt om door je muziek te scrollen en een snel overzicht te hebben van alle nummers.

WatchOS 4

Apple Watch krijgt nieuw docking station

We zagen de Apple Watch dock voor het eerst verschijnen met watchOS 3. Met watchOS 4 is het echter alweer tijd voor een nieuwe. Eén van de veranderingen is dat je met de goede oude Digital Crown nu verticaal in plaats van horizontaal door al je apps kan scrollen.

watchOS wordt sportiever

Het lijkt erop dat watchOS 4 stiekem het doel heeft om gebruikers fit te maken. De Workout app heeft een make over gekregen en is hierdoor overzichtelijker geworden. Ook kan je nu makkelijker je sportprestaties bijhouden van meerdere sporten. Om ervoor te zorgen dat de gebruiker blijft bewegen zijn er maandelijks nieuwe uitdagingen en kan je een High Intensity Interval Training uitproberen.

Mensen die al naar de sportschool gaan zullen hun Apple Watch ook kunnen gebruiken in combinatie met de sporttoestellen van TechnoGym en een reeks andere populaire apparaten.Wanneer je je Watch bij één van de gekoppelde apparaten houdt, zal hij automatisch de juiste workout starten.

WatchOS 4

Bluetooth connectiviteit en handige zaklamp

Verder zal het met watchOS 4 mogelijk zijn voor ontwikkelaars om hun apps te verbinden aan Bluetooth accessoires. Op deze manier worden er meer mogelijkheden gecreëerd bij het verbinden van je Apple Watch met externe accessoires. Ook heeft Apple bedacht om een zaklamp functie toe te voegen aan het bedieningspaneel. Altijd handig.

watchOS 4 komt in de herfst

Helaas moeten we nog wel even wachten voordat we watchOS 4 mogen verwelkomen. Het besturingssysteem zal samen met iOS 11 in de herfst worden uitgebracht. Voor sommige gelukkigen is het vanavond al mogelijk om de bèta versie van watchOS 4 te gaan proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Simkaarten vervangen door E-sim

E-sim maakt korte metten met je SIM-kaart: dit is wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters