‘Waterdicht: Samsung Galaxy S8 en iPhone 8 krijgen IP68-certificatie’

Samsung is naar verluidt van plan om al zijn nieuwe smartphones waterdicht te maken. Ook Apple gaat een stap verder door de iPhone 7s, 7s Plus en iPhone 8 net zo waterdicht als de Samsung Galaxy S8 te maken.

IP68

De iPhone 8?

Samsung bracht vorig jaar met de Galaxy S7 en S7 Edge twee IP68-gecertificeerde vlaggenschepen uit. Dat komt er op neer dat je ze een half uur lang onderwater kunt houden. Ze kunnen dus niet alleen tegen waterspatjes, ze zijn echt waterdicht. Sony deed dat natuurlijk al veel langer met zijn Xperia-serie. Pas vorig jaar volgden echter de twee grootste spelers, Apple en Samsung. Apple introduceerde namelijk de waterdichte iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Waterdicht verschil

De toestellen van Apple hebben echter een IP67-certificatie. Dat betekent dat je ze minder diep onder water kunt houden dan de vlaggenschepen van Samsung. Dan gaat het ongeveer om een meter, in plaats van anderhalve meter. Voor de meeste consumenten zal dat niet uitmaken. De meest voorkomende scenario’s zijn immers hevige regenbuien of een telefoon die in de badkuip valt.

iPhone 8

Dit jaar gaat Apple volgens bronnen binnen de industrie een stap verder. Naar verluidt zal het voor de tiende verjaardag van de iPhone een compleet nieuw vlaggenschip uitbrengen, de iPhone 8. Het toestel heeft volgens geruchten een futuristisch ontwerp. Denk bijvoorbeeld aan een OLED-scherm dat bijna geheel de voorkant bedekt. Ook de reguliere iPhone 7s en 7s Plus krijgen naar verluidt een aantal interessante upgrades. Zo zijn alle nieuwe iPhones van dit jaar volgens betrouwbare bronnen IP68-gecertificeerd. Misschien een marginale upgrade voor de meeste gebruikers, maar toch een welkome verbetering.

Samsung

Ook Samsung gaat naar verluidt een stap verder. De Samsung Galaxy S8 zal net zoals de Galaxy S7 en S7 Edge IP68-gecertificeerd zijn. Daar blijft het echter niet bij. De Koreaanse smartphonefabrikant heeft namelijk besloten om al zijn nieuwe smartphones waterdicht te maken, inclusief de populaire J-lijn. Zowel Samsung als Apple gebruiken een soort tape om hun toestellen waterdicht te maken. Dat zorgt ervoor dat telefoons makkelijker gerepareerd kunnen worden zonder hun waterdichtheid te verliezen.

Bron: The Investor

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters