Waterdichte HTC Bolt komt 11 november met Quad HD-resolutie

Er gingen al een aantal geruchten rondom een nieuw toestel van HTC. Het zou moeten gaan over de HTC Bolt. Nu zijn er speciale afbeeldingen gelekt die een aantal geruchten rond dit toestel bevestigen of juist ontkrachten.

HTC Bolt

Eerdere geruchten gingen dat er een HTC 10 Evo zou komen naar Europa. Later kwamen er nieuwe lekken die lieten weten dat de naam veranderd zou zijn naar HTC Bolt. Deze telefoon gaat volgens de laatste geruchten beschikken over een 5,5-inch scherm met een Quad-HD resolutie. De softwareversie is Android 7.0 Nougat.

Uit de afbeeldingen is gebleken dat het toestel een IP57-certificatie heeft. Dit zorgt er voor dat het minder waterdicht is dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 (Edge) van Samsung of Apples iPhone 7. Toch is het toestel bestand tegen bijvoorbeeld een regenplas of een ongelukje op het toilet.

Verder krijgt de telefoon een accu met een capaciteit van 3200 mAh. HTC belooft volgens de afbeeldingen dat de HTC Bolt meer dan twintig uur bruikbaar moet zijn op een enkele lading. De Quick Charge technologie geeft volgens het bedrijf genoeg energie om het toestel een dag te gebruiken met een oplaadbeurt van een halfuur. De camera van het toestel zal een 16-megapixelcamera zijn aan de achterkant en een 8-megapixelcamera aan de voorkant. De achtercamera heeft optische beeldstabilisatie, waardoor het filmen soepeler moet verlopen. Over de processor en het werkgeheugen van het toestel is nog niks bekend.

htc boltWat opvalt is dat de Bolt niet beschikt over een koptelefoonuitgang. In plaats hiervan heeft de telefoon ‘adaptieve oortjes’ in de doos zitten met een USB C-aansluiting. De speakertjes in de oortjes zijn groter, waardoor zij een beter geluid zouden moeten produceren. Ook heeft de telefoon een 24-bit DAC (Digital-to-Analog-Converter) in de Bolt zitten, waardoor de geluidskwaliteit van oortjes en koptelefoon wordt verbeterd.

Beschikbaarheid

Naar verluidt wordt het toestel op 11 november aangekondigd. De prijs en verschijningsdatum is tot nu toe nog onbekend. Ook is het nog niet bekend of het toestel beschikbaar zal zijn in Nederland.

Bron: Technobuffalo

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Nokia X6

Nokia X6: eerste HMD Global toestel met notch is een feit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters