Waterdichte HTC Bolt komt 11 november met Quad HD-resolutie

Er gingen al een aantal geruchten rondom een nieuw toestel van HTC. Het zou moeten gaan over de HTC Bolt. Nu zijn er speciale afbeeldingen gelekt die een aantal geruchten rond dit toestel bevestigen of juist ontkrachten.

HTC Bolt

Eerdere geruchten gingen dat er een HTC 10 Evo zou komen naar Europa. Later kwamen er nieuwe lekken die lieten weten dat de naam veranderd zou zijn naar HTC Bolt. Deze telefoon gaat volgens de laatste geruchten beschikken over een 5,5-inch scherm met een Quad-HD resolutie. De softwareversie is Android 7.0 Nougat.

Uit de afbeeldingen is gebleken dat het toestel een IP57-certificatie heeft. Dit zorgt er voor dat het minder waterdicht is dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 (Edge) van Samsung of Apples iPhone 7. Toch is het toestel bestand tegen bijvoorbeeld een regenplas of een ongelukje op het toilet.

Verder krijgt de telefoon een accu met een capaciteit van 3200 mAh. HTC belooft volgens de afbeeldingen dat de HTC Bolt meer dan twintig uur bruikbaar moet zijn op een enkele lading. De Quick Charge technologie geeft volgens het bedrijf genoeg energie om het toestel een dag te gebruiken met een oplaadbeurt van een halfuur. De camera van het toestel zal een 16-megapixelcamera zijn aan de achterkant en een 8-megapixelcamera aan de voorkant. De achtercamera heeft optische beeldstabilisatie, waardoor het filmen soepeler moet verlopen. Over de processor en het werkgeheugen van het toestel is nog niks bekend.

htc boltWat opvalt is dat de Bolt niet beschikt over een koptelefoonuitgang. In plaats hiervan heeft de telefoon ‘adaptieve oortjes’ in de doos zitten met een USB C-aansluiting. De speakertjes in de oortjes zijn groter, waardoor zij een beter geluid zouden moeten produceren. Ook heeft de telefoon een 24-bit DAC (Digital-to-Analog-Converter) in de Bolt zitten, waardoor de geluidskwaliteit van oortjes en koptelefoon wordt verbeterd.

Beschikbaarheid

Naar verluidt wordt het toestel op 11 november aangekondigd. De prijs en verschijningsdatum is tot nu toe nog onbekend. Ook is het nog niet bekend of het toestel beschikbaar zal zijn in Nederland.

Bron: Technobuffalo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ikke -

    ” Bolt niet beschikt over een koptelefoonuitgang. In plaats hiervan heeft de telefoon ‘adaptieve oortjes’ in de doos zitten met een USB C-aansluiting.”

    nu al kansloos als dat waar is…. Valt zwaar tegen dat HTC met dee bullcrap meedoet want beter is het niet… Dat ten eerste en ten tweede genereert het gewoon geen betere audiokwaliteit… En ten derde is de standaard een jack in audio/koptelefoonland…

    1. Loyd -

      En ten vierde ben jij een kansloze sukkel door over een koptelefoonaansluiting te lopen janken. Die Jack gaat overal verdwijnen zodat er ruimte vrijkomt voor oa grotere batterij.

Honor 9

Honor 9 komt naar Nederland: prijs, specificaties en meer lees verder

iOS 11

Publieke beta: zo kun je nu veilig alvast iOS 11 uitproberen op iPhone of iPad lees verder

OnePlus 5 preview design

OnePlus biedt korting op de OnePlus 5 als je een oud toestel inruilt lees verder

Samsung Galaxy S8 design

Galaxy Note 8 poster toont locatie vingerafdrukscanner en dubbele camera lees verder

OnePlus 5 Apple iPhone 8

Zo ziet de iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Pixel 2 toestell lijkt op originele Pixel

Specificaties Pixel 2 en Pixel XL 2 duiken op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters