Waterdichte HTC Bolt komt 11 november met Quad HD-resolutie

Er gingen al een aantal geruchten rondom een nieuw toestel van HTC. Het zou moeten gaan over de HTC Bolt. Nu zijn er speciale afbeeldingen gelekt die een aantal geruchten rond dit toestel bevestigen of juist ontkrachten.

HTC Bolt

Eerdere geruchten gingen dat er een HTC 10 Evo zou komen naar Europa. Later kwamen er nieuwe lekken die lieten weten dat de naam veranderd zou zijn naar HTC Bolt. Deze telefoon gaat volgens de laatste geruchten beschikken over een 5,5-inch scherm met een Quad-HD resolutie. De softwareversie is Android 7.0 Nougat.

Uit de afbeeldingen is gebleken dat het toestel een IP57-certificatie heeft. Dit zorgt er voor dat het minder waterdicht is dan bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S7 (Edge) van Samsung of Apples iPhone 7. Toch is het toestel bestand tegen bijvoorbeeld een regenplas of een ongelukje op het toilet.

Verder krijgt de telefoon een accu met een capaciteit van 3200 mAh. HTC belooft volgens de afbeeldingen dat de HTC Bolt meer dan twintig uur bruikbaar moet zijn op een enkele lading. De Quick Charge technologie geeft volgens het bedrijf genoeg energie om het toestel een dag te gebruiken met een oplaadbeurt van een halfuur. De camera van het toestel zal een 16-megapixelcamera zijn aan de achterkant en een 8-megapixelcamera aan de voorkant. De achtercamera heeft optische beeldstabilisatie, waardoor het filmen soepeler moet verlopen. Over de processor en het werkgeheugen van het toestel is nog niks bekend.

htc boltWat opvalt is dat de Bolt niet beschikt over een koptelefoonuitgang. In plaats hiervan heeft de telefoon ‘adaptieve oortjes’ in de doos zitten met een USB C-aansluiting. De speakertjes in de oortjes zijn groter, waardoor zij een beter geluid zouden moeten produceren. Ook heeft de telefoon een 24-bit DAC (Digital-to-Analog-Converter) in de Bolt zitten, waardoor de geluidskwaliteit van oortjes en koptelefoon wordt verbeterd.

Beschikbaarheid

Naar verluidt wordt het toestel op 11 november aangekondigd. De prijs en verschijningsdatum is tot nu toe nog onbekend. Ook is het nog niet bekend of het toestel beschikbaar zal zijn in Nederland.

Bron: Technobuffalo

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters