Waze begeleidt je nu ook in het Nederlands en Vlaams soepel door het verkeer

We hebben goed nieuws voor Nederlandse en Belgische gebruikers van de verkeersap Waze. Naast het feit  dat de app je helpt om files en controles te ontlopen,  gebruik je Waze ook als navigatie app. Vanaf nu zullen rij instructies ook in het Nederlands en Vlaams geven kunnen worden. En hoewel je natuurlijk wel Engels verstaat, is het vaak toch fijner om een app in je eigen taal te kunnen instellen.

Waze werkte samen met lokale community Nederlanders en Belgen

Een nieuwe taal implementeren in een app kan behoorlijk wat gedoe opleveren. Vooral als het gaat om een app die je rij instructies geeft. Dan moet bijvoorbeeld extra aandacht worden besteed aan de toon van de woorden, zodat ze gebruikt kunnen worden om verschillende zinnen samen te stellen. Het mooiste is natuurlijk wanneer het vervolgens niet lijkt op een robot stem van aan elkaar geplakte woorden. Het Israëlische Waze heeft een jaar lang samengewerkt met de lokale community van Nederlanders en Belgen om de nieuwe talen te implementeren. Deze hebben geholpen met het vertalen en zelfs het inspreken van de talen.

Waze verkeersapp

Zelf meehelpen aan implementatie nieuwe talen

Mocht je waze in het Nederlands of Vlaams gebruiken en toch nog wat fouten ontdekken, kun je dit doorgeven aan de communities die hebben meegeholpen aan de vertalingen. Verder is Waze vaak nog op zoek naar meer vertalers of mensen om in te spreken bij de implementatie van nieuwe talen in de app. Dus ook jij kunt meewerken om Waze nog handiger en efficiënter te maken.

Waze talen menu

Nieuwe taal instellen

Dat hebben Bram en Thomas ook gedaan. Wanneer je in de app naar de settings gaat en vervolgens kiest voor Voice Directions kunnen je de twee nieuwe talen kiezen. Je ziet dat Vlaams in de lijst is verschenen en is ingesproken door Thomas. Bram heeft de Nederlandse teksten voor zijn rekening genomen en helpt je in je eigen taal soepel navigeren.

Naast Waze zijn en nog tal van andere apps die op je op hun eigen manier ook helpen in het verkeer. Bekijk ook deze lijst van de vijf beste apps om onder andere files en flitspalen te ontlopen.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters