WebOS 1.3 komt eind november

Palm zou eind november met een update komen voor het WebOS. De SDK voor het mobiele besturingssysteem van Palm verscheen al eerder, en onthulde enkele verbeteringen.

Palm SDK 1.3

Eind november moet er een update verschijnen voor het WebOS. Dit meldt de Britse telecomprovider O2 aan Palm Infocenter. De update zou eerst voor de GSM-versie van de Pre uitgebracht worden. Hierdoor zullen Amerikaanse bezitters van de Pre, of de Pixi, nog even moeten wachten. In versie 1.3 van het WebOS zit onder andere Facebook-support en iets wat lijkt op AOL-support. Verder is het mogelijk om voor bepaalde handelingen default applicaties aan te wijzen. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om het afspelen van mediafiles standaard af te laten handelen door een alternatieve mediaspeler. Dit is iets wat onder andere in het Android-besturingssysteem al te vinden is. Het is tevens mogelijk om bepaalde filetypes te koppelen aan een bepaalde applicatie. Een voorbeeld hiervan is .mp3 te associëren met een bepaalde audiospeler.

Tevens is er bekend geworden dat Flash-support voor het WebOS in de eerste helft van 2010 zal volgen. Adobe werkt op dit moment aan een mobiele versie van Flash, die ook op de andere mobiele platformen uit moet gaan komen. Naar verwachting volgt eind dit jaar nog een bètaversie. Ondersteuning voor Flash lijkt al verwerkt te zijn in de 1.3-SDK van WebOS.

Adobe Flash 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters