WebOS tablet van HP komt begin 2011 op de markt

HP heeft tijdens het bekendmaken van haar financiële cijfers ook meteen laten weten dat het begin 2011 een tablet op de markt zal komen op basis van WebOS. Het bedrijf zal nog dit jaar een tablet voorzien van Windows 7 gaan uitbrengen.

Tijdens de bekendmaking van de financiële cijfers van HP wist de producent ook in te gaan op enkele vragen van journalisten en analisten. Volgens de top van het bedrijf mogen we binnenkort al een tablet van het bedrijf verwachten op basis van Windows 7. Het gerucht gaat dat HP nog een contract met Microsoft heeft lopen voor het uitbrengen van een dergelijke tablet ondanks dat HP liever een tablet op haar eigen OS zou willen uitbrengen. Desalniettemin mogen we de HP Slate nog dit jaar op de markt verwachten volgens het management van het bedrijf.

HP is pas volgend jaar van plan om een tablet uit te gaan brengen op haar recent aangekochte OS genaamd WebOS van Palm. Volgens het bedrijf zal een tablet op basis van WebOS rond het eerste kwartaal van 2011 op de markt gaan komen en het apparaat zal breed in de markt gezet gaan worden. Dit kan erop duiden dat het apparaat in meerdere landen verkocht zal gaan worden door HP. Eind dit jaar zal de markt voor tablets los gaan barsten aangezien de eerste Android-tablets van Samsung, Acer, LG, Google en nog een tal van andere bedrijven de markt op gestuwd zal gaan worden. De vraag is dan ook of HP niet te laat zal zijn met haar tablet op basis van WebOS en wat uiteraard de specificaties van het apparaat zullen zijn. Velen zijn het er wel over eens dat het OS zich prima leent voor een tablet, net als het iOS van Apple dat ook doet.

HP WebOS tablet

 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters