Wederom gejailbreakte iPhones gehackt

De gehackte iPhones die onlangs in het nieuws kwamen hebben waarschijnlijk gezorgd voor een geheel nieuwe reeks iPhone-hacks. Er is nu zelfs een worm verschenen die gejailbreakte iPhones infecteert.

iPhone hack rickroll

Onlangs werd bekend dat een Nederlandse hacker een aantal iPhones gehackt had. Hij had zich door middel van SSH toegang verschaft tot de iPhones, en vervolgens een programma geïnstalleerd dat een waarschuwing liet zien. Hierin stond te lezen dat de iPhone gehackt was, en dat het toestel beter beveiligd zou moeten worden. Doordat veel iPhone-gebruikers het standaard rootwachtwoord niet veranderen, was de hacker in staat om vele slachtoffers te maken.

Nu is er een nieuwe hack verschenen die gebaseerd is op dit principe. Een worm, ikee genaamd, infecteert gejailbreakte iPhones die SSH aan hebben staan en waarbij het standaard rootwachtwoord niet veranderd is. Wanneer het zich op de telefoon nestelt komt op het beeld een Rickroll tevoorschijn en de tekst “ikee is never going to give you up”. De worm probeert zichzelf te verspreiden door in het netwerk te zoeken naar andere gejailbreakte iPhones. Momenteel wordt de worm door Australië verspreid, maar het is niet uitgesloten dat we de hack ook hier tegen gaan komen. Ook is het goed mogelijk dat we nog meer van dit soort hacks gaan zien. De hack via SSH heeft waarschijnlijk een hoop andere knutselaars geïnspireerd om hetzelfde te doen. Gebruikers van een gejailbreakte iPhone die SSH aan hebben staan wordt aangeraden het standaardwachtwoord ‘alpine’ in iets anders te veranderen.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters