Wederom gejailbreakte iPhones gehackt

De gehackte iPhones die onlangs in het nieuws kwamen hebben waarschijnlijk gezorgd voor een geheel nieuwe reeks iPhone-hacks. Er is nu zelfs een worm verschenen die gejailbreakte iPhones infecteert.

iPhone hack rickroll

Onlangs werd bekend dat een Nederlandse hacker een aantal iPhones gehackt had. Hij had zich door middel van SSH toegang verschaft tot de iPhones, en vervolgens een programma geïnstalleerd dat een waarschuwing liet zien. Hierin stond te lezen dat de iPhone gehackt was, en dat het toestel beter beveiligd zou moeten worden. Doordat veel iPhone-gebruikers het standaard rootwachtwoord niet veranderen, was de hacker in staat om vele slachtoffers te maken.

Nu is er een nieuwe hack verschenen die gebaseerd is op dit principe. Een worm, ikee genaamd, infecteert gejailbreakte iPhones die SSH aan hebben staan en waarbij het standaard rootwachtwoord niet veranderd is. Wanneer het zich op de telefoon nestelt komt op het beeld een Rickroll tevoorschijn en de tekst “ikee is never going to give you up”. De worm probeert zichzelf te verspreiden door in het netwerk te zoeken naar andere gejailbreakte iPhones. Momenteel wordt de worm door Australië verspreid, maar het is niet uitgesloten dat we de hack ook hier tegen gaan komen. Ook is het goed mogelijk dat we nog meer van dit soort hacks gaan zien. De hack via SSH heeft waarschijnlijk een hoop andere knutselaars geïnspireerd om hetzelfde te doen. Gebruikers van een gejailbreakte iPhone die SSH aan hebben staan wordt aangeraden het standaardwachtwoord ‘alpine’ in iets anders te veranderen.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters