Wederom gejailbreakte iPhones gehackt

De gehackte iPhones die onlangs in het nieuws kwamen hebben waarschijnlijk gezorgd voor een geheel nieuwe reeks iPhone-hacks. Er is nu zelfs een worm verschenen die gejailbreakte iPhones infecteert.

iPhone hack rickroll

Onlangs werd bekend dat een Nederlandse hacker een aantal iPhones gehackt had. Hij had zich door middel van SSH toegang verschaft tot de iPhones, en vervolgens een programma geïnstalleerd dat een waarschuwing liet zien. Hierin stond te lezen dat de iPhone gehackt was, en dat het toestel beter beveiligd zou moeten worden. Doordat veel iPhone-gebruikers het standaard rootwachtwoord niet veranderen, was de hacker in staat om vele slachtoffers te maken.

Nu is er een nieuwe hack verschenen die gebaseerd is op dit principe. Een worm, ikee genaamd, infecteert gejailbreakte iPhones die SSH aan hebben staan en waarbij het standaard rootwachtwoord niet veranderd is. Wanneer het zich op de telefoon nestelt komt op het beeld een Rickroll tevoorschijn en de tekst “ikee is never going to give you up”. De worm probeert zichzelf te verspreiden door in het netwerk te zoeken naar andere gejailbreakte iPhones. Momenteel wordt de worm door Australië verspreid, maar het is niet uitgesloten dat we de hack ook hier tegen gaan komen. Ook is het goed mogelijk dat we nog meer van dit soort hacks gaan zien. De hack via SSH heeft waarschijnlijk een hoop andere knutselaars geïnspireerd om hetzelfde te doen. Gebruikers van een gejailbreakte iPhone die SSH aan hebben staan wordt aangeraden het standaardwachtwoord ‘alpine’ in iets anders te veranderen.

Bron: Engadget

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters