Wederom gejailbreakte iPhones gehackt

De gehackte iPhones die onlangs in het nieuws kwamen hebben waarschijnlijk gezorgd voor een geheel nieuwe reeks iPhone-hacks. Er is nu zelfs een worm verschenen die gejailbreakte iPhones infecteert.

iPhone hack rickroll

Onlangs werd bekend dat een Nederlandse hacker een aantal iPhones gehackt had. Hij had zich door middel van SSH toegang verschaft tot de iPhones, en vervolgens een programma geïnstalleerd dat een waarschuwing liet zien. Hierin stond te lezen dat de iPhone gehackt was, en dat het toestel beter beveiligd zou moeten worden. Doordat veel iPhone-gebruikers het standaard rootwachtwoord niet veranderen, was de hacker in staat om vele slachtoffers te maken.

Nu is er een nieuwe hack verschenen die gebaseerd is op dit principe. Een worm, ikee genaamd, infecteert gejailbreakte iPhones die SSH aan hebben staan en waarbij het standaard rootwachtwoord niet veranderd is. Wanneer het zich op de telefoon nestelt komt op het beeld een Rickroll tevoorschijn en de tekst “ikee is never going to give you up”. De worm probeert zichzelf te verspreiden door in het netwerk te zoeken naar andere gejailbreakte iPhones. Momenteel wordt de worm door Australië verspreid, maar het is niet uitgesloten dat we de hack ook hier tegen gaan komen. Ook is het goed mogelijk dat we nog meer van dit soort hacks gaan zien. De hack via SSH heeft waarschijnlijk een hoop andere knutselaars geïnspireerd om hetzelfde te doen. Gebruikers van een gejailbreakte iPhone die SSH aan hebben staan wordt aangeraden het standaardwachtwoord ‘alpine’ in iets anders te veranderen.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters