Weer Koreaanse top-telefoon in de maak, nu van Pantech

Pantech, in Zuid-Korea de in grootte derde telefoonfabrikant van het land, komt binnenkort met een smartphone die volgens de directeur van het bedrijf computers overbodig maakt.

Pantech Vega X

Of dat zo is valt zeer te betwijfelen, maar gezien de specificaties van het toestel belooft het zeker een zeer goede telefoon te worden. De Vega X, zoals het toestel is gedoopt, heeft een snelle DDR2-geheugenchip ingebouwd die dit een van de snelste toestellen ter wereld zou moeten maken. Zeker anderhalf keer sneller dan de huidige generatie smartphones, aldus Pantech.

Het is ook nog een lichtgewicht toestel (119,9 gram) met een groot 4-insch scherm. Weer twee factoren die het toestel groot succes kunnen brengen. Er zit een chip in die mobiel bankeren en mobiel betalen mogelijk maakt. Die functies zijn vooral voor Koreanen interessant, in Europa zijn ze waarschijnlijk niet te gebruiken. Voorts zitten er nog wat ‘Koreaanse’ functies in, zoals mobiel televisie kijken via live-strems en een snelkoppeling waarmee zelfportretjes gemaakt kunnen worden. Het toestel loopt op Android Froyo (2.2).

De snelheid van het toestel komt volgens vice-president Lee Eung-joon van Pantech vooral van pas bij surfen op internet, zoeken op het web, het draaien van applicaties en 3D-spellen. “Het toestel is zo snel dat het bestaan van personal computers erdoor wordt bedreigd”, beweerde Eung-joon op een persconferentie.

Met deze smartphone hoopt Pantech een grotere rol op de Zuid-Koreaanse markt te spelen. In 2010 hoopt Pantech op de thuismarkt een miljoen telefoons te verkopen. Daarmee zou het vooral LG concurrentie aandoen, want die elektronicagigant – eveneens uit Zuid-Korea – heeft het ’t afgelopen jaar juist minder gedaan op de mobiele telefoonmarkt. Iets wat overigens rap wordt ingehaald door de release van een aantal zeer knappe toestellen, en het overwachte succes van de mid-range LG Optimus One, dat al over een miljoen verkopen zit, helpt er ook bij.

Nu moet LG dus weer uitkijken voor Pantech, dat hoopt in 2011 wereldwijd acht miljoen smartphones te verkopen waarvan drie miljoen op de thuismarkt. Het komende jaar presenteert Pantech meer dan tien smartphones, waarmee het hoopt LG in te halen.

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters