Weer schadelijke malware ontdekt voor Android

Een professor van North Carolina State University heeft ontdekt dat er nieuwe, schadelijke malware actief is op Androidtelefoons, en die is inmiddels verspreid op duizenden Androidtelefoons. Tussen tien- en dertigduizend toestellen zouden ermee zijn besmet.

Android Malware

Europa lijkt nog redelijk veilig te zijn voor de malware, die zich in de vorm van de instellingen-app – me een icoon dat daar een exacte kopie van is – in het apps-menu nestelt. Als de gebruiker de verkeerde instellingen-app aantikt, gaat de gehackte app direct zijn schadelijke werk doen.

De meeste besmettingen lijken zich te hebben voorgedaan in China en Amerika. De malware maakt het geïnfecteerde toestel onderdeel van een botnet, zonder medeweten van de eigenaar. Met een botnet kunnen sites worden gehackt als op afstand door een hacker alle geïnfecteerde toestellen en computers in zo’n netwerk gelijktijdig worden geactiveerd.

De malware maakt onderdeel uit van de Gingerbreak root access tool voor Android Gingerbread 2.3. De app is niet te vinden in de officiele Android Market en vermoed wordt dat de eigenaren van de besmette toestellen de malware hebben opgedoken in een onofficiële app store voor Android apps.

De malware kan de gebruikers aardig wat geld kosten; de hackers achter het botnet kunnen de toestellen op afstand opdracht geven om ongemerkt sms-jes en telefoontjes naar betaalnummers te sturen. De rekening kan zeer hoog oplopen en de inkomsten voor de scammer ook.

Bron: Elecrronista

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters