Weer schadelijke malware ontdekt voor Android

Een professor van North Carolina State University heeft ontdekt dat er nieuwe, schadelijke malware actief is op Androidtelefoons, en die is inmiddels verspreid op duizenden Androidtelefoons. Tussen tien- en dertigduizend toestellen zouden ermee zijn besmet.

Android Malware

Europa lijkt nog redelijk veilig te zijn voor de malware, die zich in de vorm van de instellingen-app – me een icoon dat daar een exacte kopie van is – in het apps-menu nestelt. Als de gebruiker de verkeerde instellingen-app aantikt, gaat de gehackte app direct zijn schadelijke werk doen.

De meeste besmettingen lijken zich te hebben voorgedaan in China en Amerika. De malware maakt het geïnfecteerde toestel onderdeel van een botnet, zonder medeweten van de eigenaar. Met een botnet kunnen sites worden gehackt als op afstand door een hacker alle geïnfecteerde toestellen en computers in zo’n netwerk gelijktijdig worden geactiveerd.

De malware maakt onderdeel uit van de Gingerbreak root access tool voor Android Gingerbread 2.3. De app is niet te vinden in de officiele Android Market en vermoed wordt dat de eigenaren van de besmette toestellen de malware hebben opgedoken in een onofficiële app store voor Android apps.

De malware kan de gebruikers aardig wat geld kosten; de hackers achter het botnet kunnen de toestellen op afstand opdracht geven om ongemerkt sms-jes en telefoontjes naar betaalnummers te sturen. De rekening kan zeer hoog oplopen en de inkomsten voor de scammer ook.

Bron: Elecrronista

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters