Weer schadelijke malware ontdekt voor Android

Een professor van North Carolina State University heeft ontdekt dat er nieuwe, schadelijke malware actief is op Androidtelefoons, en die is inmiddels verspreid op duizenden Androidtelefoons. Tussen tien- en dertigduizend toestellen zouden ermee zijn besmet.

Android Malware

Europa lijkt nog redelijk veilig te zijn voor de malware, die zich in de vorm van de instellingen-app – me een icoon dat daar een exacte kopie van is – in het apps-menu nestelt. Als de gebruiker de verkeerde instellingen-app aantikt, gaat de gehackte app direct zijn schadelijke werk doen.

De meeste besmettingen lijken zich te hebben voorgedaan in China en Amerika. De malware maakt het geïnfecteerde toestel onderdeel van een botnet, zonder medeweten van de eigenaar. Met een botnet kunnen sites worden gehackt als op afstand door een hacker alle geïnfecteerde toestellen en computers in zo’n netwerk gelijktijdig worden geactiveerd.

De malware maakt onderdeel uit van de Gingerbreak root access tool voor Android Gingerbread 2.3. De app is niet te vinden in de officiele Android Market en vermoed wordt dat de eigenaren van de besmette toestellen de malware hebben opgedoken in een onofficiële app store voor Android apps.

De malware kan de gebruikers aardig wat geld kosten; de hackers achter het botnet kunnen de toestellen op afstand opdracht geven om ongemerkt sms-jes en telefoontjes naar betaalnummers te sturen. De rekening kan zeer hoog oplopen en de inkomsten voor de scammer ook.

Bron: Elecrronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. android underground -

  Je moet je rootapps ook niet zomaar overal vandaan downloaden. Je kan ze beter bij een site als xda halen waar de developers en users elkaar controleren.

  Eigenlijk roept Google het over zichzelf af. De Android Market zit vol handige nuttige apps die root access nodig hebben (DroidWall, Titanium, AdAway enz.) maar voor het rooten zelf kan je niet in de market terecht dus moet je wel naar vreemde sites toe.

  De schone versie van GingerBreak had gewoon in de Market moeten staan zodat criminelen met hun geinfecteerde versies geen kans meer maken.

 2. smoking -

  wat niet te vertrouwen. je bent zelf verandwoordelijk. google scherpt het al aan.!!! malware heeft geen kans op die manier je moet oppassen met de ilegale markets. daar kunnen virusen op zitten. blackmarket applanet en snapzmarket.
  apple en microsoft kunnen ook virusen voorkomen.
  kijk al naar de desktop windows 7 kunnen ook besmet raken.:( microsoft is zelf al gevaarlijk. ben ik blij als ik straks van windows 7 af bent en abunto gaat installeren. of lunux voor op de pc. andriod draait ook linux dus virusen, kunnen overal op komen.
  installeer een goede virus scanner. zoals comodo in de market te vinden. gratis en vreet geen battery. 😉

  dus blackberry en bucho jullie hebben geen andriod koop er 1 en je zal zien dat het allemaal mee valt.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters