Weer schadelijke malware ontdekt voor Android

Een professor van North Carolina State University heeft ontdekt dat er nieuwe, schadelijke malware actief is op Androidtelefoons, en die is inmiddels verspreid op duizenden Androidtelefoons. Tussen tien- en dertigduizend toestellen zouden ermee zijn besmet.

Android Malware

Europa lijkt nog redelijk veilig te zijn voor de malware, die zich in de vorm van de instellingen-app – me een icoon dat daar een exacte kopie van is – in het apps-menu nestelt. Als de gebruiker de verkeerde instellingen-app aantikt, gaat de gehackte app direct zijn schadelijke werk doen.

De meeste besmettingen lijken zich te hebben voorgedaan in China en Amerika. De malware maakt het geïnfecteerde toestel onderdeel van een botnet, zonder medeweten van de eigenaar. Met een botnet kunnen sites worden gehackt als op afstand door een hacker alle geïnfecteerde toestellen en computers in zo’n netwerk gelijktijdig worden geactiveerd.

De malware maakt onderdeel uit van de Gingerbreak root access tool voor Android Gingerbread 2.3. De app is niet te vinden in de officiele Android Market en vermoed wordt dat de eigenaren van de besmette toestellen de malware hebben opgedoken in een onofficiële app store voor Android apps.

De malware kan de gebruikers aardig wat geld kosten; de hackers achter het botnet kunnen de toestellen op afstand opdracht geven om ongemerkt sms-jes en telefoontjes naar betaalnummers te sturen. De rekening kan zeer hoog oplopen en de inkomsten voor de scammer ook.

Bron: Elecrronista

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters