Wereldgezondheidsorganisatie vindt mobieltjes gevaarlijk

De WHO, Wereld Gezondheids Organisatie, waarschuwt dat het gebruik van mobiele telefoons mogelijk hersentumoren kan veroorzaken. Een flink aantal wetenschappers heeft weliswaar geen bewijs voor deze stelling gevonden, maar wist genoeg twijfel te zaaien voor de officiële waarschuwing van de WHO.

kankertelefoon

Terwijl duizenden wetenschappers en andere deskundigen wereldwijd het volstrekt niet eens worden over de vraag of de straling van mobiele telefoons schadelijk is voor de hersenen, zijn 31 wetenschappers uit 14 landen het er in ieder geval over eens dat het een risico kán zijn.

Engadget is er cynisch over en meldt droogjes dat er 266 stoffen zijn vastgesteld die eveneens kankerverwekkend kunnen zijn, inclusief uitlaatgassen van een auto of bestrijdingsmiddelen die we elk dag op onze groente tegenkomen. Ook koffie staat op dit ‘potentieel’ gevaarlijke lijstje.

De wetenschappers melden dan ook niet dat ze zeker weten dat de gsm-straling schadelijk is voor mensen. Ze roepen alleen op om meer onderzoek te doen naar het fenomeen. Dergelijke onderzoeken lopen overigens al jaren, en hebben nog nooit eenduidig bewijs opgeleverd voor het een of het ander. Na het officiële advies van de WHO zal er wel het een en ander gaan gebeuren om deze onderzoeken in een stroomversnelling te brengen.

Bron: Engadget, AP, Reuters

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters