Wereldwijd in Q1 2014 bijna 280 miljoen smartphones verkocht

Wereldwijd zijn er in de maanden januari, februari en maart 279,4 miljoen smartphones verkocht. Dat is een groei van 29 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013.

Chinese telefoon 100.000 keer verkocht in 90 seconden xiaomi hongmi 11
Een Xiaomi telefoon

Het is echter vijf procent minder dan in Q4 van 2013, het kwartaal ervoor. Dat kwartaal bevat de feestmaand en Q4 is traditioneel de sterkste verkoopperiode voor elektronica.

Van alle verkochte toestellen liep 81 procent op Android. iOS komt op de tweede plek met een wereldwijd marktaandeel van 16 procent. Windows Phone komt er ver achteraan met drie procent van de wereldmarkt.

Wat de fabrikanten betreft, is Samsung de grootste. In de wereld heeft de Koreaanse verkoper een marktaandeel van 31 procent, gevolgd door Apple met – alweer – 16 procent. De top twee wordt echter op de hielen gezeten door diverse Chinese fabrikanten, die vooral in eigen land goed boeren. De helft van de top tien van bestverkopende fabrikanten komt uit China. Huawei is na Samsung en Apple nummer drie, daarna komen in volgorde Lenovo (vierde), Xiaomi (zesde), Yulong (achtste) en ZTE (negende).

China geldt met 35 procent van de hele wereldmarkt als de allergrootste afzetmarkt voor smartphones. Op nummer twee komen we de Verenigde Staten tegen waar 12 procent van alle smartphones werd verkocht. Alleen al in China gingen in het afgelopen kwartaal 97,5 miljoen smartphones over de toonbank. Wat overigens met drie procent is gedaald ten opzichte van het kwartaal ervoor.

De Chinese telecommarkt is in snel tempo ‘volwassen’ aan het worden. Nu is nog 70 procent van de Chinese smartphonebezitters aangewezen op trage 2G-verbindingen voor mobiel internet, maar de grootste provider China Mobile is bezig om in snel tempo 4G-netwerken uit te rollen.

Alle cijfers zijn afkomstig van marktvorser Canalys.

Bron: Mobile Industry Review

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters