Wereldwijd zes miljard mobiele telefoons actief

Wereldwijd zijn er zes miljard mobiele telefoons actief. Terwijl de totale wereldbevolking tegen de zeven miljard aan loopt. Dat heeft de International Telecommunications Union naar buiten gebracht.

mobiele telefoonsDe zesmiljard-mijlpaal is nog maar kort geleden bereikt. Eenderde van alle mobiele telefoons is actief in India en China. In die twee landen circuleren twee miljard mobiele telefoons.

Als de groei van het aantal mobiele telefoons zo doorgaat, kan binnenkort in principe elke wereldburger er eentje hebben.

Er zijn nog wat cijfers bekendgemaakt over het gebruik van al die telefoons door Amerikanen. Van juli 2011 tot juli 2012 verstookten Amerikanen 1,1 miljard gigabyte aan data over de mobiele netwerken. Ze verbruikten bovendien 2321 triljoen belminuten en verstuurden ongeveer evenveel smsjes: 2273 triljoen. Het aantal belminuten is met drie procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, en dat geldt ook voor de smsjes. Het ‘traditionele’ gebruik van de telefoon is dus nog aardig in zwang.

In Amerika zijn 322 mobiele telefoonabonnementen actief, wat meer is dan de totale bevolking, die 314 miljoen zielen telt. Van alle mobiele telefoons is 41 procent een smartphone. 23 procent is prepaid. Amerikanen bellen wat goedkoper, wat te danken is aan prijsdalingen. Ze besteden pakweg 565 dollar per jaar aan hun mobiele abonnement.

Het mobiele internet maakt in de ontwikkelingslanden een sterke groei door. In een jaar tijd is het gebruik daar gestegen met 78 procent, tegen 40 procent wereldwijd.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters