Wereldwijd zes miljard mobiele telefoons actief

Wereldwijd zijn er zes miljard mobiele telefoons actief. Terwijl de totale wereldbevolking tegen de zeven miljard aan loopt. Dat heeft de International Telecommunications Union naar buiten gebracht.

mobiele telefoonsDe zesmiljard-mijlpaal is nog maar kort geleden bereikt. Eenderde van alle mobiele telefoons is actief in India en China. In die twee landen circuleren twee miljard mobiele telefoons.

Als de groei van het aantal mobiele telefoons zo doorgaat, kan binnenkort in principe elke wereldburger er eentje hebben.

Er zijn nog wat cijfers bekendgemaakt over het gebruik van al die telefoons door Amerikanen. Van juli 2011 tot juli 2012 verstookten Amerikanen 1,1 miljard gigabyte aan data over de mobiele netwerken. Ze verbruikten bovendien 2321 triljoen belminuten en verstuurden ongeveer evenveel smsjes: 2273 triljoen. Het aantal belminuten is met drie procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, en dat geldt ook voor de smsjes. Het ‘traditionele’ gebruik van de telefoon is dus nog aardig in zwang.

In Amerika zijn 322 mobiele telefoonabonnementen actief, wat meer is dan de totale bevolking, die 314 miljoen zielen telt. Van alle mobiele telefoons is 41 procent een smartphone. 23 procent is prepaid. Amerikanen bellen wat goedkoper, wat te danken is aan prijsdalingen. Ze besteden pakweg 565 dollar per jaar aan hun mobiele abonnement.

Het mobiele internet maakt in de ontwikkelingslanden een sterke groei door. In een jaar tijd is het gebruik daar gestegen met 78 procent, tegen 40 procent wereldwijd.

Bron: Intomobile

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters