Wereldwijd zes miljard mobiele telefoons actief

Wereldwijd zijn er zes miljard mobiele telefoons actief. Terwijl de totale wereldbevolking tegen de zeven miljard aan loopt. Dat heeft de International Telecommunications Union naar buiten gebracht.

mobiele telefoonsDe zesmiljard-mijlpaal is nog maar kort geleden bereikt. Eenderde van alle mobiele telefoons is actief in India en China. In die twee landen circuleren twee miljard mobiele telefoons.

Als de groei van het aantal mobiele telefoons zo doorgaat, kan binnenkort in principe elke wereldburger er eentje hebben.

Er zijn nog wat cijfers bekendgemaakt over het gebruik van al die telefoons door Amerikanen. Van juli 2011 tot juli 2012 verstookten Amerikanen 1,1 miljard gigabyte aan data over de mobiele netwerken. Ze verbruikten bovendien 2321 triljoen belminuten en verstuurden ongeveer evenveel smsjes: 2273 triljoen. Het aantal belminuten is met drie procent gestegen ten opzichte van vorig jaar, en dat geldt ook voor de smsjes. Het ‘traditionele’ gebruik van de telefoon is dus nog aardig in zwang.

In Amerika zijn 322 mobiele telefoonabonnementen actief, wat meer is dan de totale bevolking, die 314 miljoen zielen telt. Van alle mobiele telefoons is 41 procent een smartphone. 23 procent is prepaid. Amerikanen bellen wat goedkoper, wat te danken is aan prijsdalingen. Ze besteden pakweg 565 dollar per jaar aan hun mobiele abonnement.

Het mobiele internet maakt in de ontwikkelingslanden een sterke groei door. In een jaar tijd is het gebruik daar gestegen met 78 procent, tegen 40 procent wereldwijd.

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters