Wereldwijde mobiele telefoonmarkt lijkt te herstellen

Ook de telefoonmarkt had last van de economische crisis. Alhoewel het einde nog niet in zicht is, lijkt het erop dat de markt zich wat aan het herstellen is.

De wereldwijde economische crisis heeft veel sectoren hard geraakt, en de telefoonmarkt is daar een van. De verkoop van telefoons daalde al geruime tijd. Veel telefoonfabrikanten lieten daardoor teleurstellende financiĆ«le cijfers zien. Analysten van IDC’s Mobile Devices Technology and Trends team wijzen er nu op dat iets van herstel zichtbaar is. Dit zou blijken uit de wereldwijde verkoopcijfers van telefoons in het derde kwartaal. Vergeleken met het vorige kwartaal werden er 5,6% meer telefoons verkocht. In totaal werden er 287,1 miljoen telefoons verkocht in het derde kwartaal. Dit is nog altijd 6,0% minder dan er in hetzelfde kwartaal vorig jaar werden verkocht, maar het feit dat er weer een stijgende lijn in de verkoop zit stemt de analisten positief. De stijging zou vooral komen doordat winkels oudere modellen aanbieden voor een lagere prijs, om zo de verkoopaantallen te stimuleren. Er wordt wel een kanttekening geplaatst dat niet elke regio dezelfde positieve lijn laat zien. Sommige gebieden blijven qua herstel een beetje achter.

Bij ons in West-Europa werd het sterkste herstel gezien. Hier werden zowel in vergelijking met vorig kwartaal als met hetzelfde kwartaal vorig jaar meer telefoons verkocht. Dit zou komen door het uitbrengen van low-end telefoons met een lage prijs en nieuwe featuretelefoons van LG en Samsung.

Bron: Cellular News

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters