Werk aan je gezondheid via een mobiele app – Advertorial

De zomer is officieel voorbij! Het terrasjesweer ligt achter ons en in de zon uitbuiken behoort tot het verleden. Vanaf vandaag gaan we met z’n allen bewegen! Via een verscheidenheid aan handige en gratis apps ben je binnen luttele weken weer superfit en klaar om de winter door te komen. Dus sport en geniet!

Mobiele fitnis apps

Met je smartphone als leidraad richting een gezondere leefstijl heb je de beschikking over een groot aantal sport- en health-apps. Het simpele concept van de actieve applicatie gaat voornamelijk om het meten van gegevens tijdens het bewegen, waarbij de app de gebruiker inzicht geeft in zijn prestatie of fysieke gesteldheid. Er zijn talloze applicaties op de markt die helpen om sportprestaties te meten en je fitheid te verbeteren. Het enige wat je nodig hebt is een databundel met een goedkoop sim only-abonnement.

Kies jouw applicatie!

Een goed voorbeeld is Runkeeper, een complete hardloopapplicatie die alle nuttige informatie zoals route, hartslag en verbrande calorieën voor je bijhoudt. Je kunt zelfs een target stellen wanneer je exact wilt weten hoeveel kilometer je nog moet rennen om bijvoorbeeld een halve kilogram af te vallen. Endomondo en Nike+ zijn vergelijkbaar aan Runkeeper. In de EndoMondo app kan je kiezen welke sport je wilt beoefenen. Wil je een potje boksen of liever een paar baantjes roeien? In alle gevallen kan je met EndoMondo uitrekenen hoe hard je lijf gewerkt heeft.

Voor fietsers en wandelaars zijn er ook mogelijkheden. Strava is de fietsvariant van Runkeeper. De applicatie houdt precies bij hoeveel je fietst, waar je fietst en hebt gefietst, hoeveel calorieën je met die activiteiten hebt verbrand en welke afstanden je vrienden allemaal hebben afgecrost op hun tweewieler. Wandelaars kunnen terecht bij de app ‘Wandelen’. De enorme database met wandelingen en wandelroutes geeft je voldoende inspiratie om te genieten van de natuur en de frisse lucht. Via een kaartje kan je de routes van te voren ontdekken.

De smartphone maakt je leven als gebruiker niet alleen sportiever maar ook steeds gemakkelijker. Steeds meer apps geven je advies over gezond eten, afvallen en het juiste bioritme. Deze apps helpen je om een gezond eetpatroon te realiseren of zorgen er juist voor dat je prettig wakker wordt. De Eet Wijzer app bekijkt bijvoorbeeld wat er op het programma staat en geeft daarbij advies en gerichte eettips. Staat er een vergadering in de agenda, dan adviseert deze app een ander menu dan wanneer je gaat sporten. Sleep Cycle analyseert je persoonlijke slaapcyclus en bepaalt wat voor jou het gunstigste moment is om wakker te worden. Nooit meer lastig opstaan!

Lees snel hoe verder hoe deze apps in de praktijk werken! Tip: Bekijk in onze vergelijker de voordeligste prepaid en goedkoopste sim only aanbiedingen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters