Werknemers in buitendienst pauzeren niet meer, checken voortdurend e-mail op hun smartphone

61 Procent van de ‘mobiele werknemers’ (of buitendienstmedewerkers) slaapt met de smartphone naast het hoofdkussen. Als ze ’s nachts wakker worden, checken ze direct even hun e-mail. Pauzeren zit er voor deze werknemers niet meer in, ze zijn voortdurend digitaal verbonden met het hoofdkantoor en dat doen ze vrijwillig.

smartphone in bed</a>

Dat blijkt uit een grote enquête die onder 3700 mobiele werknemers van duizend bedrijven is gehouden. Mobiele serviceprovider iPass heeft de cijfers op een rij gezet.

Steeds meer buitendienstmedewerkers, 91 procent, gebruikt hun vrije tijd – dag én nacht – om op hun smartphone te kijken wat er in hun bedrijf omgaat. Dertig procent checkt hun smartphone drie tot vijf keer per uur. Nog eens twintig procent doet het vijf tot tien keer per uur.

Mobiele werkers worden gedefinieerd als medewerkers die helemaal, of een flink deel van de werktijd buiten hun kantoor doorbrengen. Ze zijn voor de zaak op reis of werken thuis.

Zeker 58 procent van de mensen die met hun smartphone slaapt, wordt af en toe ’s nachts wakker en bekijkt dan meteen even de e-mail van de baas. Elf procent meldde zelfs elke nacht speciaal wakker te worden om dat te doen. Zodra ze ’s ochtends wakker worden, grijpt 35 procent de smartphone om te kijken of er wat nieuws is voorgevallen op het werk, nog voordat ze hun kleren aan hebben of een ontbijtje hebben genoten.

Werkgevers kunnen dus tevreden zijn over hun hardwerkende werknemers, maar de obsessie om de smartphone op elk willekeurig moment te checken kan verkeerd uitpakken. Zeker 29 procent van de mobiele werkers meldde dat het veelvuldige gebruik van de smartphone een probleem opleverde met hun partner. En wie de telefoon meeneemt naar bed, is vaak tamelijk obsessief bezig om de e-mail en andere info te checken: 65 procent doet het de hele tijd, of ze nou vrij zijn of niet.

iPass concludeert dat telewerkers, of mobiele werknemers zeker 240 uur per jaar meer werken dan hun collega’s op de zaak. Ze zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week met het werk bezig en dat levert de baas meer productiviteit op. Ze hebben er geen moeite mee om buiten de traditionele kantoortijden op te draven, en de mobiele technologie helpt de bedrijven om beter te concurreren.

Bron: CNET

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters