WeTab wordt eerste MeeGo-apparaat in Nederland

De WeTab zou eigenlijk al deze zomer op de markt komen, maar liep wat vertraging op. Nu, net voor kerst, landt de tablet alsnog in Nederland, uitgerust met Nokia’s MeeGo-besturingssysteem.

WeTab

De WeTab is in principe niet nieuw: deze zomer vertelden we al over het apparaat en zou hij ook al in de winkels liggen. Toen was de tablet onder de naam WePad verkrijgbaar en draaide hij op Android. Dat besturingssysteem blijkt inmiddels veranderd te zijn naar MeeGo, waarmee de WeTab het eerste MeeGo-product in Nederland zal zijn.

De Makro meldt namelijk in haar folder dat de tablet in haar assortiment opgenomen is, compleet met MeeGo. De tablet heeft onder andere een 1,6GHz Intel Atom N450-processor, die ook in veel netbooks zit. Verder heeft het apparaat 1GB RAM en 16GB of 32GB flasgeheugen. MeeGo heeft een eigen sausje gekregen van de Duitse producent die achter de WeTab zit. Een webcam is ook aanwezig in de tablet, weliswaar met een VGA-resolutie. Het scherm heeft een doorsnede van ruim 11″.

De tablet is dus in twee versies verkrijgbaar. De 16GB-versie is niet uitgerust met 3G en kost bij de Makro inclusief btw €475. De 32GB-versie heeft wel ondersteuning voor 3G en kost dan ook een stuk meer met zijn €595. Mocht je het apparaat willen proberen, dan kun je op 14 december tussen 14:00 en 22:00 uur terecht bij alle Makro-vestigingen voor een demo.

WeTab

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters