Wetenschappers ontwikkelen zonnecellen voor onder touchscreen

Wetenschappers zijn er in geslaagd om zonnecellen onder touchscreens van smartphones te plaatsen. Hierdoor gaat de batterij maximaal 18 procent langer mee dan zonder de panelen.

De nieuwe technologie is vooral bedoeld om de batterij van een telefoon te ontzien, in plaats van aan te vullen. Volgens de wetenschappers is de gemiddelde besparing ongeveer 11 procent en deze kan oplopen tot 18 procent. De wetenschappers maken gebruik van het licht dat het scherm zelf genereert. Volgens een team van wetenschappers aan de universiteit van Cambridge is slechts 36 procent van het licht dat een touchscreen genereert op buiten gericht. De rest blijft binnen het toestel gevangen en dat licht willen wetenschappers weer recyclen voor de batterij.

De zonnenreepjes worden tussen de oled-strepen geplaatst waarna ze het licht kunnen opnemen en de batterij gedeeltelijk kunnen ontzien. In totaal kan ongeveer 5 milliwatt aan energie worden gegenereerd door de panelen die verwerkt zijn in een 3.7-inch touchscreen. Hoe groter het touchscreen en hoe helderder het scherm hoe meer energie er door de panelen gegenereerd kan worden.

De wetenschappers hebben inmiddels een werkend prototype weten te genereren uit hun onderzoek. Desondanks moet er nog veel gebeuren alvorens de techniek op de markt beschikbaar komt. De wetenschappers zijn nu bezig om het circuit bord te perfectioneren en andere technieken toe te passen om zo de effici├źntie te vergroten. Onduidelijk is nog wanneer de een commercieel product hopen op te leveren.

Touchscreen zonnepaneel

 

Bron: Engadget

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters