Wetenschappers ontwikkelen zonnecellen voor onder touchscreen

Wetenschappers zijn er in geslaagd om zonnecellen onder touchscreens van smartphones te plaatsen. Hierdoor gaat de batterij maximaal 18 procent langer mee dan zonder de panelen.

De nieuwe technologie is vooral bedoeld om de batterij van een telefoon te ontzien, in plaats van aan te vullen. Volgens de wetenschappers is de gemiddelde besparing ongeveer 11 procent en deze kan oplopen tot 18 procent. De wetenschappers maken gebruik van het licht dat het scherm zelf genereert. Volgens een team van wetenschappers aan de universiteit van Cambridge is slechts 36 procent van het licht dat een touchscreen genereert op buiten gericht. De rest blijft binnen het toestel gevangen en dat licht willen wetenschappers weer recyclen voor de batterij.

De zonnenreepjes worden tussen de oled-strepen geplaatst waarna ze het licht kunnen opnemen en de batterij gedeeltelijk kunnen ontzien. In totaal kan ongeveer 5 milliwatt aan energie worden gegenereerd door de panelen die verwerkt zijn in een 3.7-inch touchscreen. Hoe groter het touchscreen en hoe helderder het scherm hoe meer energie er door de panelen gegenereerd kan worden.

De wetenschappers hebben inmiddels een werkend prototype weten te genereren uit hun onderzoek. Desondanks moet er nog veel gebeuren alvorens de techniek op de markt beschikbaar komt. De wetenschappers zijn nu bezig om het circuit bord te perfectioneren en andere technieken toe te passen om zo de efficiëntie te vergroten. Onduidelijk is nog wanneer de een commercieel product hopen op te leveren.

Touchscreen zonnepaneel

 

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Beter goed gejat? ‘Samsung Galaxy S9 krijgt iPhone 8-functie’ lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Volgend jaar ondersteunen Samsung toestellen wereldwijd bliksemsnelle LTE snelheden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters