WhatsApp abonnementen zijn verleden tijd

WhatsApp heeft alle abonnementen voor consumenten geschrapt. Alleen zakelijke gebruikers moeten blijven betalen voor het gebruik van de chatdienst.

WhatsApp was voor velen altijd al gratis. Als je de app gebruikte vóór een bepaalde periode werd je abonnement altijd kosteloos verlengd. Als je de app na die periode bent gaan gebruiken zal je hoogstwaarschijnlijk per jaar een bedrag van 99 cent hebben betaald. Dit is nu verleden tijd, iedere consument mag de app gratis gaan gebruiken.

DLD Conferencewhatsapp

Oprichter Jan Koum maakte het gratis worden bekend op de DLD Conference in München. Volgens hem werkte het betaalsysteem gewoon niet. Veel gebruikers hebben geen creditcard om het bedrag mee te betalen. Hierdoor kozen deze gebruikers vaak voor een andere chatdienst in plaats van moeilijk te doen met betalen. De groei van de chatdienst werd hierdoor minder dan het had kunnen zijn.

WhatsApp zakelijke gebruikers

WhatsApp wordt nu niet ineens een volledige gratis dienst. Het bedrijf moet ergens zijn geld vandaan halen om te blijven bestaan. Dit zal gebeuren bij de zakelijke gebruikers. Veel bedrijven gebruiken WhatsApp als communicatiemiddel met klanten. Dit werkt makkelijk en snel aangezien er in Nederland al zo’n 10 miljoen WhatsApp-gebruikers zijn. Toch zullen bedrijven gewoon moeten blijven betalen voor de chatdienst. De bedrijven zullen waarschijnlijk moeten betalen voor het aantal gesprekken wat ze hebben gevoerd met klanten.

Facebook

WhatsApp is één van de grootste sociale media ter wereld. De dienst heeft wereldwijd ongeveer 900 miljoen gebruikers. Het bedrijf werd in 2014 door Facebook overgekocht voor 14 miljard euro. Met deze overname is Facebook bijna ondenkbaar geworden in onze digitale samenleving. Met de groei van het aantal mensen met een smartphone en doordat WhatsApp nu gratis is voor consumenten, zal de dienst ongetwijfeld verder groeien

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Xaobotnik -

    Soort van bevestiging van het idee dat jij dus kennelijk het product bent als gebruiker zijnde en dat er dus gegevens verzameld worden. En wellicht ook gesprekken gelogd? Misschien een idee voor AAP om zich hier eens in te verdiepen. Het is een Facebook-organisatie dus het zou perfect binnen het idee vallen. Facebook gaf een jaar of wat geleden ook aan dat ze verzamelde gegevens van/door onderliggende organisaties zouden kunnen gebruiken voor de uitbreiding van Facebook.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters