WhatsApp abonnementen zijn verleden tijd

WhatsApp heeft alle abonnementen voor consumenten geschrapt. Alleen zakelijke gebruikers moeten blijven betalen voor het gebruik van de chatdienst.

WhatsApp was voor velen altijd al gratis. Als je de app gebruikte vóór een bepaalde periode werd je abonnement altijd kosteloos verlengd. Als je de app na die periode bent gaan gebruiken zal je hoogstwaarschijnlijk per jaar een bedrag van 99 cent hebben betaald. Dit is nu verleden tijd, iedere consument mag de app gratis gaan gebruiken.

DLD Conferencewhatsapp

Oprichter Jan Koum maakte het gratis worden bekend op de DLD Conference in München. Volgens hem werkte het betaalsysteem gewoon niet. Veel gebruikers hebben geen creditcard om het bedrag mee te betalen. Hierdoor kozen deze gebruikers vaak voor een andere chatdienst in plaats van moeilijk te doen met betalen. De groei van de chatdienst werd hierdoor minder dan het had kunnen zijn.

WhatsApp zakelijke gebruikers

WhatsApp wordt nu niet ineens een volledige gratis dienst. Het bedrijf moet ergens zijn geld vandaan halen om te blijven bestaan. Dit zal gebeuren bij de zakelijke gebruikers. Veel bedrijven gebruiken WhatsApp als communicatiemiddel met klanten. Dit werkt makkelijk en snel aangezien er in Nederland al zo’n 10 miljoen WhatsApp-gebruikers zijn. Toch zullen bedrijven gewoon moeten blijven betalen voor de chatdienst. De bedrijven zullen waarschijnlijk moeten betalen voor het aantal gesprekken wat ze hebben gevoerd met klanten.

Facebook

WhatsApp is één van de grootste sociale media ter wereld. De dienst heeft wereldwijd ongeveer 900 miljoen gebruikers. Het bedrijf werd in 2014 door Facebook overgekocht voor 14 miljard euro. Met deze overname is Facebook bijna ondenkbaar geworden in onze digitale samenleving. Met de groei van het aantal mensen met een smartphone en doordat WhatsApp nu gratis is voor consumenten, zal de dienst ongetwijfeld verder groeien

 

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters