Whatsapp-baas verdedigt zijn app tegen beschuldigingen van telecomproviders

De mede-oprichter van het messagingprogramma WhatsApp verdedigt zijn programma tegen beschuldigingen van telecomproviders dat de populaire app winst wegzuigt doordat de sms overbodig is geworden. In een tamelijk zeldzaam interview met Reuters meldde Brian Acton van WhatsApp dat de telco’s door WhatsApp nu veel meer verdienen met hun data-abonnementen.

whatsapp

WhatsApp werd ook door de Nederlandse providers aangewezen als een van de hoofdschuldige apps bij hun beslissing om het onbeperkt mobiel surfen af te schaffen. Er werd nauwelijks meer gesmst, daardoor liepen de inkomsten terug en het dataverkeer liep juist op, met name vanwege WhatsApp. Het noopte de telco’s om de data-abonnementen flink in prijs te verhogen en die bovendien van een limiet te voorzien, om zo de verloren gegane inkomsten te compenseren.

Brian Acton van WhatsApp vindt dat zijn app helemaal geen bedreiging is voor de telecomsector. Hoewel er dagelijks twee miljard WhatsApp-berichten worden verstuurd, die dus niet meer via SMS naar de ontvanger toe komen.

”Ik zie het vanuit het perspectief dat wij en brede beweging faciliteren voor het aangaan van een abonnement voor data, en degenen die deze abonnementen verkopen zijn de providers”, aldus Acton. ”Die profiteren hier flink van. Het gaat allemaal om de data.”

Vodafone en KPN hebben de afgelopen maanden herhaaldelijk beweerd dat de teruggelopen inkomsten uit conventioneel bellen en sms-sen niet kon worden gecompenseerd door de data-abonnementen voor mobiel internet. Overigens is WhatsApp niet de enige boosdoener. Ook Facebook verstookt flink wat data, om maar een app te noemen.

WhatsApp wil niet kwijt hoeveel mensen de app hebben geinstalleerd op hun smartphone. Wel maakte het bedrijf bekend dat het aantal dagelijks verstuurde berichtjes is gestegen van een miljard in oktober tot twee miljard in februari.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Henry -

  @robnas, desalniettemin wil iedereen nu een data abbo bij hun provider die in kosten zijn gestegen. De gemiddelde klant betaald een 10tje extra terwijl ze normaal voor nog geen 5 euro smsen. Now you do the math!

 2. android underground -

  "Computerfabrikanten verdedigen zich tegen beschuldiging van typemachinefabrikanten: we zuigen hun winst helemaal niet leeg."

  "Airbus en Boeing voor rechter gedaagd door erfgenamen van postkoetsbedrijf."

  "Kolenhandelaren eisen wereldwijd verbod op aardgas."

  "PostNL vraagt overheid om keiharde maatregelen tegen e-mail."

  "Semafoonservice: SMS is het werk van de duivel."

  1. robert -

   Yep
   ik niet verwacht had is dat telecomproviders typisch reageren als een gestoken wesp en alles volgens het oude willen behouden. Ze hadden eerder op whatsapp moeten reageren door sportief de aanval in te gaan.

Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters