Whatsapp-baas verdedigt zijn app tegen beschuldigingen van telecomproviders

De mede-oprichter van het messagingprogramma WhatsApp verdedigt zijn programma tegen beschuldigingen van telecomproviders dat de populaire app winst wegzuigt doordat de sms overbodig is geworden. In een tamelijk zeldzaam interview met Reuters meldde Brian Acton van WhatsApp dat de telco’s door WhatsApp nu veel meer verdienen met hun data-abonnementen.

whatsapp

WhatsApp werd ook door de Nederlandse providers aangewezen als een van de hoofdschuldige apps bij hun beslissing om het onbeperkt mobiel surfen af te schaffen. Er werd nauwelijks meer gesmst, daardoor liepen de inkomsten terug en het dataverkeer liep juist op, met name vanwege WhatsApp. Het noopte de telco’s om de data-abonnementen flink in prijs te verhogen en die bovendien van een limiet te voorzien, om zo de verloren gegane inkomsten te compenseren.

Brian Acton van WhatsApp vindt dat zijn app helemaal geen bedreiging is voor de telecomsector. Hoewel er dagelijks twee miljard WhatsApp-berichten worden verstuurd, die dus niet meer via SMS naar de ontvanger toe komen.

”Ik zie het vanuit het perspectief dat wij en brede beweging faciliteren voor het aangaan van een abonnement voor data, en degenen die deze abonnementen verkopen zijn de providers”, aldus Acton. ”Die profiteren hier flink van. Het gaat allemaal om de data.”

Vodafone en KPN hebben de afgelopen maanden herhaaldelijk beweerd dat de teruggelopen inkomsten uit conventioneel bellen en sms-sen niet kon worden gecompenseerd door de data-abonnementen voor mobiel internet. Overigens is WhatsApp niet de enige boosdoener. Ook Facebook verstookt flink wat data, om maar een app te noemen.

WhatsApp wil niet kwijt hoeveel mensen de app hebben geinstalleerd op hun smartphone. Wel maakte het bedrijf bekend dat het aantal dagelijks verstuurde berichtjes is gestegen van een miljard in oktober tot twee miljard in februari.

Bron: The Next Web

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters