Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer

WhatsApp is begonnen met het testen en uitrollen van een flink aantal nieuwe functies. De komende weken kun je onder andere je berichten terug trekken en video’s binnen de app kijken!

WhatsApp introduceert nieuwe functies

WhatsApp blijft continu nieuwe functies introduceren. Sinds kort kun je bijvoorbeeld elk bestandstype met de app versturen. Dat blijft dus niet meer beperkt tot PDF-bestanden, foto’s en geluidsbestanden.

Facebook WhatsApp

Of het nou om een flinke ZIP, een obscuur muziekformaat of je eigen stukje code gaat: je kunt nu alles middels de chat-app delen. Nu is het alweer tijd voor de volgende update.

De kans is groot dat je elke dag op WhatsApp bestookt wordt met linkjes naar Youtube. Het delen van grappige of juist bloedserieuze filmpjes is zeer populair. Die filmpjes brengen voor WhatsApp echter een nadeel met zich mee: gebruikers moeten de app verlaten om de filmpjes te bekijken.

Youtube-filmpjes in WhatsApp bekijken

Dat is niet de bedoeling. De chat-app heeft er baat bij als jij zoveel mogelijk tijd in zijn app besteedt. Daarom is WhatsApp begonnen met het uitrollen van een update die het mogelijk maakt om Youtube-video’s gewoon binnen de app zelf af te spelen.

WhatsApp

Dat werkt verrassend goed. Er is zelfs een complete picture-in-picture-modus. Dat houdt in dat de video in het hoekje van je scherm komt te staan. Terwijl de video verder wordt afgespeeld, kun jij gewoon door gaan met chatten.

Op dit moment is WhatsApp nog bezig met het testen van de handige nieuwe functie. De toevoeging werd gespot door WABetaInfo, een website die alle testversies van de populaire chat-app doorspit.

De functie wordt op dit moment op iOS getest, maar zal uiteindelijk ongetwijfeld zijn weg naar Android vinden. De videospeler werkt ook niet op elke iPhone. Enkel toestellen met een groter scherm hebben de functie ontvangen.

Dan hebben we het over de iPhone 6 en alle iPhones die daarna zijn uitgekomen. Onder andere de iPhone SE wordt achtergelaten. De extra schermruimte is naar verluidt nodig om picture-in-picture te gebruiken.

Whatsapp

Eindelijk kun je berichten terugtrekken!

De twee nieuwe functie is nog opvallender. Het is met de nieuwe update namelijk mogelijk om je verzonden berichten terug te halen. Ja dat lees je goed: je kunt beschamende berichtjes snel verwijderen.

Denk aan een typfout, of een romantische liefdesbetuiging voor je vriendin die per ongeluk in de chat met je oma belandt. Het is een toevoeging die er al lang aan zat te komen. De kans bestaat natuurlijk nog steeds dat de ander je bericht al heeft gezien.

Deze functie wordt waarschijnlijk de komende weken al langzaam uitgerold naar zowel Android als iOS. Eindelijk! De picture-in-picture-modus voor Youtube laat naar verwachting nog wat langer op zich wachten.

Bron: WABetaInfo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters