WhatsApp beschikt over 300 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp heeft aangekondigd dat het over 300 miljoen actieve gebruikers beschikt die gebruik maken van haar dienst. Het bedrijf verwerkt dagelijks 31 miljard berichten wereldwijd.

Met deze cijfers is WhatsApp inmiddels groter dan Twitter aangezien het meer actieve gebruikers heeft dan deze Amerikaanse dienst. Een woordvoerder van WhatsApp heeft de cijfers tegenover Reuters bevestigd. De service, die eerst gratis was en nu enkele euro’s nog maar kost, groeit onverminderd hard door. Zes maanden geleden nog beschikte WhatsApp over nog ‘maar’ 200 miljoen gebruikers en wist de service 12 miljard berichten per dag te verwerken. Dit aantal is in rap tempo opgelopen tot 300 miljoen actieve gebruikers en 31 verstuurde berichten per dag, aldus het Amerikaanse bedrijf.

Concurrent BlackBerry, dat onlangs nog BBM voor Android en iOS probeerde te lanceren, verwerkt ongeveer 10 miljard berichten per dag. Het bedrijf beschikt over 60 miljoen actieve gebruikers. WhatsApp is dan ook een grote overname prooi aan het worden voor multinationals zoals Google, Microsoft en Apple. De waarde van het bedrijf wordt nu geschat tussen de 1 miljard en 3 miljard dollar. Daarnaast tekenen veel analisten op dat het bedrijf met namen in Azië nog flink kan groeien. WhatsApp heeft in Azië wel veel concurrenten zoals WeChat die inmiddels ook meer dan 300 miljoen actieve gebruikers heeft. Volgens Reuters maakt de halve Chinese bevolking gebruik van WeChat.

WhatsApp CEO Jan Koum 
WhatsApp CEO Jan Koum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters