WhatsApp beschikt over 300 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp heeft aangekondigd dat het over 300 miljoen actieve gebruikers beschikt die gebruik maken van haar dienst. Het bedrijf verwerkt dagelijks 31 miljard berichten wereldwijd.

Met deze cijfers is WhatsApp inmiddels groter dan Twitter aangezien het meer actieve gebruikers heeft dan deze Amerikaanse dienst. Een woordvoerder van WhatsApp heeft de cijfers tegenover Reuters bevestigd. De service, die eerst gratis was en nu enkele euro’s nog maar kost, groeit onverminderd hard door. Zes maanden geleden nog beschikte WhatsApp over nog ‘maar’ 200 miljoen gebruikers en wist de service 12 miljard berichten per dag te verwerken. Dit aantal is in rap tempo opgelopen tot 300 miljoen actieve gebruikers en 31 verstuurde berichten per dag, aldus het Amerikaanse bedrijf.

Concurrent BlackBerry, dat onlangs nog BBM voor Android en iOS probeerde te lanceren, verwerkt ongeveer 10 miljard berichten per dag. Het bedrijf beschikt over 60 miljoen actieve gebruikers. WhatsApp is dan ook een grote overname prooi aan het worden voor multinationals zoals Google, Microsoft en Apple. De waarde van het bedrijf wordt nu geschat tussen de 1 miljard en 3 miljard dollar. Daarnaast tekenen veel analisten op dat het bedrijf met namen in Azië nog flink kan groeien. WhatsApp heeft in Azië wel veel concurrenten zoals WeChat die inmiddels ook meer dan 300 miljoen actieve gebruikers heeft. Volgens Reuters maakt de halve Chinese bevolking gebruik van WeChat.

WhatsApp CEO Jan Koum 
WhatsApp CEO Jan Koum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters