WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen

Het wordt binnenkort mogelijk om elk bestandstype op WhatsApp te delen. De chat-app is de nieuwe functie al bij verschillende gebruikers aan het testen.

WhatsApp is nog steeds ontzettend populair

We hoeven je niet te vertellen dat WhatsApp ontzettend populair is. Alternatieven zoals Telegram hebben in de afgelopen jaren ook een trouwe schare gebruikers weten te verzamelen, maar het is duidelijk wie de marktleider is. Dat betekent echter niet dat Facebook op zijn lauweren kan rusten.

Whatsapp

Elk moment kan er een nieuwe app opduiken die het internet bestormt. Dat is juist het fascinerende aan het internet: alles kan heel snel veranderen. Vandaar dat WhatsApp ook continu nieuwe functies aan zijn chat-app blijft toevoegen.

Zo kunnen we bijvoorbeeld sindskort berichten citeren. Ook wordt je nu niet meer helemaal volgespamd met foto’s, omdat ze allemaal in een compact album worden getoond. Zo hoef je niet eeuwig terug te scrollen om alle berichten te lezen.

Allemaal leuk en aardig, maar er komt een nog grotere update aan. Althans, daar lijkt het sterk op. WhatsApp is namelijk begonnen met het testen van een nieuwe versie van de chat-app, waarmee je elk type bestand naar anderen kunt sturen.

Elk bestandstype delen op WhatsApp

Op dit moment kan dat enkel met afbeeldingen, pdfjes en geluidsbestanden. Het lijkt er nu dus sterk op dat je binnenkort alles kunt sturen, van apk-bestandjes tot obscure bestandsformaten. Dat betekent echter niet dat je ze ook allemaal binnen WhatsApp kunt bekijken of afspelen.

Facebook WhatsApp

Dat is op dit moment wel het geval met de ondersteunde bestandstypes. De interessante nieuwe functie wordt op dit moment getest in WhatsApp Beta. Dat is een speciale versie van WhatsApp die je op Android kunt bemachtigen. Voor je enthousiast jezelf in gaat schrijven: het gaat om een experimentele versie van de chat-app, vol rare bugs en foutjes. Ook gebruikers van de normale versie melden dat ze de functie soms kunnen gebruiken.

Het blijft dus een kwestie van afwachten of WhatsApp deze nieuwe functie ook naar de normale versie van de app gaat uitrollen. Er kleven immers voor het bedrijf zelf ook flinke nadelen aan. Het wordt zo immers een stuk makkelijker om virussen te verspreiden. WhatsApp heeft zelf een stuk minder controle.

Op dit moment kan er ongeveer maximaal 100MB per keer geupload worden op Android. Op iOS komt dat neer op 128MB en op je desktop slechts 64MB. Het delen zelf werkt nog erg langzaam, maar dat komt hoogstwaarschijnlijk doordat het nog een experiment is.

Bron: WABetaInfo via GSMArena

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters