WhatsApp introduceert grote update: je kunt nu elk bestandstype delen

WhatsApp heeft een grote update ontvangen: het is nu mogelijk om elk bestandstype binnen de chat-app te versturen. Ook is het scherm waarmee je telefoontjes opneemt vernieuwd.

WhatsApp verstuurt nu elk type bestand

WhatsApp wordt een steeds uitgebreider chat-platform. Facebook blijft grote updates uitbrengen voor de zeer populaire chat-app. Zo werd er onlangs op de vertaalpagina van Whatsapp een melding over het delen van elk bestandstype ontdekt. Toen was men nog sceptisch: het kunnen delen van elk type bestand is vragen om problemen.

Toch hebben we nu goed nieuws voor je: WhatsApp is begonnen met het uitrollen van de update. Of het nou om een PDF document, een ZIP archief of een obscuur muziekbestand gaat, je kunt het nu allemaal via de chat-app versturen. Bestanden mogen maximaal 100MB zijn op Android, en 128MB op iOS. Die specifieke beperkingen gelden voor de verzender, niet voor de ontvanger.

WhatsApp bestandstype

Dit is vooral handig voor het delen van foto’s. WhatsApp is een belabberde app als het om het nemen en delen van foto’s gaat. De resulterende afbeeldingen worden ontzettend gecomprimeerd, waardoor je met een veel lagere kwaliteit komt te zitten. Met deze nieuwe updates kun je foto’s bijvoorbeeld als JPEG-bestanden sturen, zodat WhatsApp er niks mee doet.

Dropbox en Telegram achterna

Hiermee gaat WhatApp Telegram achterna. Ook diensten als Dropbox, Google Drive en WeTransfer zullen hier iets van gaan merken. Ja, voor de grotere bestanden moet je nog steeds bij derde partijen zijn, maar voor de meeste consumenten zal WhatsApp nu voldoende zijn.

Facebook WhatsApp

De nieuwe update introdudeert ook een aantal andere kleine veranderingen. Zo is het scherm dat je te zien krijgt als je gebeld wordt nu helemaal omgegooid. Je moet nu omhoog swipen om een telefoongesprek op te nemen, in plaats van opzij. Let de volgende keer dus goed op als je gebeld wordt! De update wordt nu uitgerold naar WhatsApp, het kan dus even duren voor je de veranderingen opmerkt.

Bron: AndroidPolice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Automon Pokémon Go Politie

Politie Nederland komt met eigen variant Pokémon Go: Automon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters