WhatsApp introduceert grote update: je kunt nu elk bestandstype delen

WhatsApp heeft een grote update ontvangen: het is nu mogelijk om elk bestandstype binnen de chat-app te versturen. Ook is het scherm waarmee je telefoontjes opneemt vernieuwd.

WhatsApp verstuurt nu elk type bestand

WhatsApp wordt een steeds uitgebreider chat-platform. Facebook blijft grote updates uitbrengen voor de zeer populaire chat-app. Zo werd er onlangs op de vertaalpagina van Whatsapp een melding over het delen van elk bestandstype ontdekt. Toen was men nog sceptisch: het kunnen delen van elk type bestand is vragen om problemen.

Toch hebben we nu goed nieuws voor je: WhatsApp is begonnen met het uitrollen van de update. Of het nou om een PDF document, een ZIP archief of een obscuur muziekbestand gaat, je kunt het nu allemaal via de chat-app versturen. Bestanden mogen maximaal 100MB zijn op Android, en 128MB op iOS. Die specifieke beperkingen gelden voor de verzender, niet voor de ontvanger.

WhatsApp bestandstype

Dit is vooral handig voor het delen van foto’s. WhatsApp is een belabberde app als het om het nemen en delen van foto’s gaat. De resulterende afbeeldingen worden ontzettend gecomprimeerd, waardoor je met een veel lagere kwaliteit komt te zitten. Met deze nieuwe updates kun je foto’s bijvoorbeeld als JPEG-bestanden sturen, zodat WhatsApp er niks mee doet.

Dropbox en Telegram achterna

Hiermee gaat WhatApp Telegram achterna. Ook diensten als Dropbox, Google Drive en WeTransfer zullen hier iets van gaan merken. Ja, voor de grotere bestanden moet je nog steeds bij derde partijen zijn, maar voor de meeste consumenten zal WhatsApp nu voldoende zijn.

Facebook WhatsApp

De nieuwe update introdudeert ook een aantal andere kleine veranderingen. Zo is het scherm dat je te zien krijgt als je gebeld wordt nu helemaal omgegooid. Je moet nu omhoog swipen om een telefoongesprek op te nemen, in plaats van opzij. Let de volgende keer dus goed op als je gebeld wordt! De update wordt nu uitgerold naar WhatsApp, het kan dus even duren voor je de veranderingen opmerkt.

Bron: AndroidPolice

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters