Videobellen mogelijk in nieuwe WhatsApp Beta-update

Het is weer eens zo ver. WhatsApp heeft weer een nieuwe feature uitgerold. En wat voor een. Ditmaal is het mogelijk om de videobellen met contacten via WhatsApp. De feature is tot nu toe alleen nog beschikbaar in de bètaversie van WhatsApp voor Android.

Whatsapp

De populaire chat-app WhatsApp heeft de afgelopen maanden niet stilgezeten. De ene na de andere nieuwe toevoeging kwam binnenstromen in de applicatie. Zo is het nu mogelijk om te videobellen via WhatsApp. Veel mensen keken uit naar deze toevoeging en kunnen deze nu dus gebruiken, mits ze over een Androidtoestel beschikken en bètatester zijn van de app.

Videobellen

whatsapp beta rating beoordeling video videobellenDe nieuwe update heeft versienummer 2.16.318 en is te installeren via de Google Play Store. Om te kunnen bellen met video doe je door op het oproepicoontje te drukken, waarna je de keus krijgt om een spraakoproep of een video-oproep te doen. Kies je voor de laatste, dan zal je de persoon bellen met een video-oproep. Die persoon moet wel net als jij de update hebben geïnstalleerd. Is dit niet het geval, dan krijg je een melding dat deze persoon de update niet heeft geïnstalleerd. Na de oproep krijg je af en toe de mogelijkheid om de kwaliteit van de oproep te beoordelen.

Nieuwe features

Videobellen is niet de enige functie die WhatsApp heeft toegevoegd. Recentelijk heeft de applicatie al een update toegevoegd om à la Snapchat stickers en tekeningen op je foto’s en video’s toe te voegen. Hiermee kun je foto’s en video’s voorzien van eigen gemaakte tekeningetjes, wat handig kan zijn om bijvoorbeeld iets te markeren. Verder is het mogelijk om via een link aan een WhatsApp-groep deel te nemen. Ook heeft de chat-app een aantal weken geleden nieuwe emoji toegevoegd. Deze zien er nu een stuk frisser uit en ogen wat menselijker.

Beschikbaarheid

De bèta voor WhatsApp is per direct beschikbaar via de Google Play Store voor Android. Wel moet je bètatester zijn van de applicatie. Dit kun je doen door naar de pagina van WhatsApp te gaan in de Play Store en op ‘bètatester worden’ te klikken. De videobelfunctie is nog niet beschikbaar voor iOS. Vermoedelijk gaat dit gebeuren als de optie om te videobellen uit de bètafase komt. Wil je geen bètatester worden, maar wil je wel de feature proberen? Dan kun je het apk-bestand van de nieuwste versie downloaden. Dit kun je hier doen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters