WhatsApp krijgt functies van Facebook en Instagram met nieuwe update

WhatsApp gaat opeens een stuk meer op Facebook en Instagram lijken dankzij een nieuwe update. Zo is er nu een nieuw tabblad waar je alle statussen kunt bekijken.

WhatsApp bèta

Facebook heeft de afgelopen tijd in rap tempo nieuwe functies toegevoegd aan WhatsApp bèta. Niet alle toevoegingen vinden uiteindelijk hun weg naar de normale app, maar ze geven wel een goed beeld van wat Facebook met de app van plan is. Zo heeft WhatsApp bèta 2.16.336 voor Android een aantal functies van Facebook en Instagram overgenomen.

Sociaal tabblad

De chat-app heeft nu een nieuw tabblad waar je alle status updates van je contacten kunt bekijken. Gebruikers kunnen daar foto’s, video’s en statussen posten, vergelijkbaar met de manier waarop Facebook werkt. Het tablad functioneert dus als een soort tijdlijn van alle recente statussen en media van je vrienden. Daarnaast is er nu ook een camera-sectie te vinden aan de linkerkant, waarmee je razendsnel foto’s kunt nemen, om ze vervolgens op de tijdlijn te publiceren.

Instagram Stories

De gebruikersinterface heeft veel weg van Instagram Stories. Je kunt zelfs kiezen welke individuele contacten jouw verhaal en media kunnen zien, en hoe lang de media in kwestie beschikbaar is. Daarmee lopen alle apps van Facebook steeds meer in elkaar over qua functionaliteit. Nu WhatsApp steeds meer een sociaal platform wordt lijkt Facebook ook steeds meer met zijn eigen Messenger te concurreren. De app legt hiermee steeds meer de nadruk op het nemen van foto’s. Facebook CEO Mark Zuckerberg gaf eerder deze week al aan dat hij Facebook in de toekomst als een video-platform ziet.WhatsApp

Xposed

Op dit moment kunnen de nieuwe functies enkel gebruikt worden door mensen die het Xposed framework geïnstalleerd hebben. Daarvoor moet je Android smartphone geroot zijn. Naar verwachting worden deze ingrijpende veranderingen (gedeeltelijk) binnenkort naar alle gebruikers uitgerold.

Bron: TechPP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters