WhatsApp krijgt functies van Facebook en Instagram met nieuwe update

WhatsApp gaat opeens een stuk meer op Facebook en Instagram lijken dankzij een nieuwe update. Zo is er nu een nieuw tabblad waar je alle statussen kunt bekijken.

WhatsApp bèta

Facebook heeft de afgelopen tijd in rap tempo nieuwe functies toegevoegd aan WhatsApp bèta. Niet alle toevoegingen vinden uiteindelijk hun weg naar de normale app, maar ze geven wel een goed beeld van wat Facebook met de app van plan is. Zo heeft WhatsApp bèta 2.16.336 voor Android een aantal functies van Facebook en Instagram overgenomen.

Sociaal tabblad

De chat-app heeft nu een nieuw tabblad waar je alle status updates van je contacten kunt bekijken. Gebruikers kunnen daar foto’s, video’s en statussen posten, vergelijkbaar met de manier waarop Facebook werkt. Het tablad functioneert dus als een soort tijdlijn van alle recente statussen en media van je vrienden. Daarnaast is er nu ook een camera-sectie te vinden aan de linkerkant, waarmee je razendsnel foto’s kunt nemen, om ze vervolgens op de tijdlijn te publiceren.

Instagram Stories

De gebruikersinterface heeft veel weg van Instagram Stories. Je kunt zelfs kiezen welke individuele contacten jouw verhaal en media kunnen zien, en hoe lang de media in kwestie beschikbaar is. Daarmee lopen alle apps van Facebook steeds meer in elkaar over qua functionaliteit. Nu WhatsApp steeds meer een sociaal platform wordt lijkt Facebook ook steeds meer met zijn eigen Messenger te concurreren. De app legt hiermee steeds meer de nadruk op het nemen van foto’s. Facebook CEO Mark Zuckerberg gaf eerder deze week al aan dat hij Facebook in de toekomst als een video-platform ziet.WhatsApp

Xposed

Op dit moment kunnen de nieuwe functies enkel gebruikt worden door mensen die het Xposed framework geïnstalleerd hebben. Daarvoor moet je Android smartphone geroot zijn. Naar verwachting worden deze ingrijpende veranderingen (gedeeltelijk) binnenkort naar alle gebruikers uitgerold.

Bron: TechPP

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Super Mario Run

Grote update voor Super Mario Run uitgerold: dit is er nieuw lees verder

Flappy Bird iOS 11 apps

Deze vijf klassieke must-have apps werken niet meer op iOS 11 😔 lees verder

Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters