WhatsApp Business: WhatsApp brengt binnenkort nieuwe app uit

WhatsApp is al populair bij bedrijven, maar wordt nu op een onofficieel manier gebruikt. Vaak hebben klantenservice-medewerkers gewoon een smartphone met toetsenbord om berichtjes van klanten te beantwoorden. Alles wijst erop dat de zakelijke variant van WhatsApp binnenkort beschikbaar is.

WhatsApp Business: klaar voor de start

De Android-app van WhatsApp Business is vandaag uit beta gekomen en biedt een eerste blik op de functies voor bedrijven. Zakelijke gebruikers kunnen een bedrijfsprofiel aanmaken, linken naar hun website en een vast telefoonnummer gebruiken om via de chat-app bereikbaar te zijn. Het is ook mogelijk om een zakelijk en privé-account op dezelfde telefoon te gebruiken. Dat maakt het ideaal voor kleine bedrijven waar de eigenaar ook de klantenservice is.

Wanneer de iOS-app uitkomt is nog niet bekend. Om de Android-app van WhatsApp Business te gebruiken is sowieso een speciaal account nodig en dat kan alleen een select groepje testers aanmaken. Naar verwachting is dat binnenkort niet meer nodig.

WhatsApp zakelijk business 001

Betaalde dienst

Het gebruik van de zakelijke chat-app is niet gratis. Facebook maakte enige tijd geleden al bekend dat het zakelijke gebruikers wil laten betalen voor WhatsApp Business. Of er een vast bedrag per maand komt of per bericht afgerekend moet worden is nog niet duidelijk.

Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Naast WhatsApp is er ook al enige tijd een zakelijke variant van Facebook Messenger beschikbaar. Deze wordt onder andere door KLM en Tommy Hilfiger gebruikt en maakt het mogelijk om klanten alerts te sturen. Denk aan een gewijzigde vertrektijd of wanneer een mode-artikel weer op voorraad is.

Apple kondigde tijdens WWDC 2017 ook een zakelijke iMessage-variant aan. Deze heet Business Chat, maar heeft het daglicht nog niet gezien. Check trouwens ook dit slechte nieuws over een groot beveiligingslek van WhatsApp, dat deze week is opgedoken.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters