WhatsApp Business: WhatsApp brengt binnenkort nieuwe app uit

WhatsApp is al populair bij bedrijven, maar wordt nu op een onofficieel manier gebruikt. Vaak hebben klantenservice-medewerkers gewoon een smartphone met toetsenbord om berichtjes van klanten te beantwoorden. Alles wijst erop dat de zakelijke variant van WhatsApp binnenkort beschikbaar is.

WhatsApp Business: klaar voor de start

De Android-app van WhatsApp Business is vandaag uit beta gekomen en biedt een eerste blik op de functies voor bedrijven. Zakelijke gebruikers kunnen een bedrijfsprofiel aanmaken, linken naar hun website en een vast telefoonnummer gebruiken om via de chat-app bereikbaar te zijn. Het is ook mogelijk om een zakelijk en privé-account op dezelfde telefoon te gebruiken. Dat maakt het ideaal voor kleine bedrijven waar de eigenaar ook de klantenservice is.

Wanneer de iOS-app uitkomt is nog niet bekend. Om de Android-app van WhatsApp Business te gebruiken is sowieso een speciaal account nodig en dat kan alleen een select groepje testers aanmaken. Naar verwachting is dat binnenkort niet meer nodig.

WhatsApp zakelijk business 001

Betaalde dienst

Het gebruik van de zakelijke chat-app is niet gratis. Facebook maakte enige tijd geleden al bekend dat het zakelijke gebruikers wil laten betalen voor WhatsApp Business. Of er een vast bedrag per maand komt of per bericht afgerekend moet worden is nog niet duidelijk.

Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Naast WhatsApp is er ook al enige tijd een zakelijke variant van Facebook Messenger beschikbaar. Deze wordt onder andere door KLM en Tommy Hilfiger gebruikt en maakt het mogelijk om klanten alerts te sturen. Denk aan een gewijzigde vertrektijd of wanneer een mode-artikel weer op voorraad is.

Apple kondigde tijdens WWDC 2017 ook een zakelijke iMessage-variant aan. Deze heet Business Chat, maar heeft het daglicht nog niet gezien. Check trouwens ook dit slechte nieuws over een groot beveiligingslek van WhatsApp, dat deze week is opgedoken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters