WhatsApp lanceert desktop client voor OS X en Windows

WhatsApp heeft vandaag een desktop client uitgebracht voor OSX en Windows, waarmee je dus vanaf je desktop berichten kunt versturen.

WhatsApp

Bijna een jaar geleden introduceerde WhatsApp een client voor browsers, waarmee je dus bijvoorbeeld gewoon in Chrome berichten kon lezen en versturen. Vooral bij het typen van langere lappen tekst kan WhatsApp web een uitkomst zijn, maar de client heeft ook zo zijn zwakke punten. Zo moet WhatsApp Web altijd verbonden zijn met je telefoon, wat er in de realiteit soms voor zorgt dat Whatsapp Web relatief snel de verbinding verliest.

Apps als Facebook Messenger en Line halen de berichten van een server op, waardoor de verbinding dus stabieler is. WhatsApp heeft echter bewust voor de eerdergenoemde methode gekozen vanwege veiligheidsredenen. Doordat WhatsApp jouw berichten niet bewaard op zijn eigen servers kunnen derde partijen dus ook niet jouw berichten bemachtigen.

Desktop client

Vandaag bracht WhatsApp een versie uit voor OS X en Windows, wat dus betekent dat je via je desktop berichten kunt versturen. De interface en functies komen vrijwel compleet overeen met WhatsApp Web, evenals de manier waarop je chats worden opgehaald. Je zult dus alsnog soms de verbinding kunnen verliezen, maar de nieuwe functies maken dat meer dan goed. Zo bied de native app ondersteuning voor Windows en OS X notificaties en kun je zelf sneltoetsen instellen.

WhatsApp Desktop

Je kunt de desktop client enkel via de website van WhatsApp downloaden, in plaats van de app stores van beide platformen. Je hebt Windows 8 of nieuwer nodig om de app te kunnen installeren, al zijn er gebruikers die beweren dat de client ook op Windows 7 werkt. Voor je Mac heb je OS X 10.9 of nieuwer nodig. De download is relatief groot omdat het geheel verpakt is in een Chromium browser, waardoor je dus als het ware alsnog gewoon de web versie gebruikt.

WhatsApp is de laatste tijd ook druk bezig met het uitrollen van handige nieuwe functies naar zijn apps voor iOS en Android. Zo kun je sinds kort bestanden naar elkaar versturen, en rolt WhatsApp op dit moment de mogelijkheid om te kunnen videobellen uit naar selecte gebruikers.

Bron: WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Xander -

  Ik verlang bijna terug naar good old MSN messenger (of in mijn geval Trillian zodat ik ook ICQ, Jabber, Google Talk en IRC kon doen). Gewoon een kleine contact list aan de zijkant van je scherm plakken, en je chats in kleine losse windows ipv zoals dit in een fullblown browser.

  1. Rajesh -

   Haha, Trillian… Wat een tijden… Maar er is wel iets dat ongeveer hetzelfde doel heeft als het om dit soort messagingdiensten gaat: Franz: http://meetfranz.com/

   Geen indersteuning van BBM, maar wel o.a. Whatsapp, Telegram, Skype, Hangouts, Stean Chat.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters